≫ 

POREZNICI U AKCIJI: Počinje zaplena imovine čak 264.007 dužnika! (VIDEO)

Poreska uprava donela 937.139 opomena poreskim dužnicima. Za neplaćeni dug iz donetih opomena, pokrenuta je prinudna naplata poreskog duga po 264.007 rešenja, i to iz svih predmeta prinudne naplate

  • 9

Poreska uprava Srbije donela je 264.007 rešenja za prinudnu naplatu poreskog duga koji nije plaćen po osnovu ranije upućenih opomena poreskim dužnicima.

POSAO U DRŽAVNOJ FIRMI: Imate samo osam dana da se prijavite, plata 59.000, ovo su uslovi!

- Poreska uprava je, reagujući blagovremeno i permanentno, u okviru redovne naplate poreskog duga, u prethodnom periodu donela 937.139 opomena poreskim dužnicima. Za neplaćeni dug iz donetih opomena, pokrenuta je prinudna naplata poreskog duga, donošenjem 264.007 rešenja, i to iz svih predmeta prinudne naplate - navodi se u saopštenju objavljenom na veb sajtu Poreske uprave.

Dodaje se, takođe, da Poreska uprava, težeći ka jednakom tretmanu svih poreskih obveznika, primenjuje niz instrumenata i mera iz svoje nadležnosti prema svim poreskim dužnicima, a posebno prema onima sa najvećim poreskim dugom.

U suočavanju sa zatečenim stanjem, evidentirano je nekoliko problema koji se prevashodno odnose na tretman teško naplativih ili nenaplativih potraživanja, na način knjigovodstvenog evidentiranja poreskih obaveza, kao i na značajno učešće kamate u strukturi ukupnog duga, objašnjavaju iz te uprave.

 

Istovremeno podsećaju da je, u cilju što efikasnije naplate potraživanja, Poreska uprava ponudila u skladu sa zakonskom regulativom poreskim obveznicima, koji za to ispunjavaju uslove, mogućnost reprograma, odnosno isplate duga u jednakim ratama na period od 60 meseci, što je rezultiralo izmenjenom slikom stanja poreskog duga i velikim brojem novih rešenja o reprogramu.

U slučajevima gde te mere nisu dale tražene rezultate, preduzete su mere prinudne naplate poreskog duga i to kod svih dužnika kod kojih nema zakonsih zabrana za to, navodi se u saopštenju.

Jedno od prvih paušalnih rešenja iz Poreske uprave, posle pune dve godine, stiglo je preduzetniku sa opštine Zvezdara, a reč je o petoj paušalnoj grupi i arhitektonskoj delatnosti 7111 u koju spadaju advokati, programeri, dizajneri, konsultatni ... Iznos za petu paušalnu grupu je 19.800 dinara, što je povećanje od 10 odsto u odnosu na 2014. godinu.

Rok za plaćanje je 15 dana.

Njegova iskustva poslušajte ovde:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 13. oktobar 2016 | 15:48

    Prvo plenite imovinu bogatasima sto duguju milione pa tek onda sirotinji.

  • Ccc

    13. oktobar 2016 | 16:35

    Mene se setili posle 12 godina po zatvaranju radnje i to za proces na Vrhovnom sudu koji nije završen.Gde me nađoše a ove krimose sa milion evra ništa

  • gradjanin

    13. oktobar 2016 | 16:06

    Od cega obican gradjanin da plati porez ,kada ste udarili na sve zivo porez,a firme ste zatvorili,ljudi na ulici .Podignes kredit da kupis krov nad glavom ,drzava lupi porez bankama placas porez pa nije ni cudo sto se ubijaju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA