Haos u Brazilu, demonstrantni upali u Kongres (VIDEO)

Za sada se ne zna kakvi su zahtevi protestanata, mada su neki od njih uzvikivali slogane protiv privatizacije, koju planira vlada desnog centra predsednika Mišela Temera

  • 0

Grupa od oko 60 antivladinih demonstranata upala je danas u Donji dom brazilskog Kongresa, izazvavši pometnju pošto su pripadnici obezbeđenja pokušali da ih oteraju iz dela sale u kojem sedi predsednik parlamenta i drugi visoki zvaničnici, javlja Rojters.

On je novi gradonačelnik Rija i otvoreno je izneo čvrst stav o homoseksualcima: Njegove reči užasnule su ceo svet!

Za sada se ne zna kakvi su zahtevi demonstranata, mada su neki od njih uzvikivali slogane protiv privatizacije, koju planira vlada desnog centra predsednika Mišela Temera.

U međuvremenu, policija u Rio de Žaneiru ispalila je suzavac na gnevne demonstrante koji su protestovali protiv mera štednje, a kojih je bilo više od 2.000 - od nastavnika do policajaca van dužnosti, preneo je AFP.

Brazil Uber Protest

Demonstranti su pozivali na ostavku guvernera Rija Luiza Fernanda Pezaoa koji se zalaže za smanjenje budžeta kao odgovor na skoro prazne državne kase, navodi francuska agencija.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA