Dragojlo je tihi heroj kome ništa nije teško: Nema posao ni ženu, ali zato ima staru majku, bolesnog brata i nepokretnog oca (FOTO)

- Zbog tih sedam sati koje provodim lutajući ulicama grada dok mi je otac na dijalizi, ne mogu da se bavim stočarstvom kod kuće, a ni odlaskom u drva ili nadnicu - iskren je Dragojlo

  • 10

U mestu Štava na obroncima Kopaonika svakodnevno se odigrava prava drama u porodici Miletić. Nju čine bubrežni bolesnik Svetovil (73), njegova supruga Ljubica (64), na kojoj je čitavo domaćinstvo, sin Dragoljub (45), inače psihički bolesnik i njegov godinu dana mlađi brat.

 

Lekar opisuje detalje kako je Katarini prišivena ruka: Drama je trajala 5 sati

 

Najtužnija vaskršnja priča: Moja majka neće imati kome u nedelju da pruži crveno jaje. Zato plačem!

 

Dragojlo (44) je tihi heroj ovog kraja koji ih sve drži na okupu, tako što se lavovski bori da pomogne roditeljima i bratu u trenucima kada se na njih sručila sva teskoba ovog sveta.

 

- Brat mi je 1991. godine bio u ratnom zarobljeništvu šest meseci u Hrvatskoj. Držali su ga bez hrane, bez struje, nož su mu pod vrat stavljali, vređali i pretili! Preživeo je zahvaljujući razmeni vojnika.

 

- Posle je bio mobilisan i na Kosovu, kada je opet svašta doživeo u kasarnama u Merdarima i Dubnici.

 

- Čak je video i kada mu najboilji drug gine - objašnjava on poreklo duhovno-psihičkog stanja u kome se nalazi njegov brat Dragoljub, koji slabo komunicira, jede i bezvoljno provodi dane.

 

Njihov otac, takođe, nije u dobrom stanju.

 

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

 

Svetovil je nepokretan posle bolesti bubrega koja mu je dijagnostikovana, a od njihovog otkazivanja svaki treći dan mora da putuje u Kuršumliju na dijalizu.

 

- Najveći problem je što mu nisu dodelili tuđu negu i pomoć, pa moram da budem u njegovoj pratnji. Na to izgubim tri sata u putu, i još četiri koliko traje sama dijaliza. Zbog tih sedam sati koje provodim lutajući ulicama grada, ne mogu da se bavim stočarstvom kod kuće, a ni odlaskom u drva ili nadnicu.

 

- Takođe, tada ne mogu ni da brinem o bratu, tako da jadna majka pored Dragoljuba mora da pazi i na krave, ovce, živinu, ali i da počisti, opere, skuva - priča Dragojlo.

 

Na kraju naglašava da bi im dobro došla dodatna ženska ruka u domaćinstvu, ali da nema raspoloženih devojaka za udaju.

 

Daljinac baner

 

(S.I. - s.ilic@telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Avram

    3. maj 2017 | 21:28

    O ovakvim ljudima pisite a ne o Djuricki ,Karleusi i njima slicnim.

  • Mix

    3. maj 2017 | 21:05

    Ove nase"devojke"nece takve...one hoce skup auto da imas,posao sa dobrom platom,stan u Bg i da si glupan pored kojeg ce da rade sta hoce!...bolje nikakvu,nego takvu kuci da dovedes...nema nam spasa!

  • MITKE

    3. maj 2017 | 20:48

    E Srbijo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA