≫ 

Biće smanjen broj zaposlenih u prosveti: Razlog previše ljudi, trošenje budžeta i nerad

- Novi krug racionalizacije u obrazovanju koji počinje na leto prvenstveno će obuhvatiti radnike angažovane po ugovoru o privremeno-povremenim poslovima u institucijama koje su pod okriljem ministarstva

  • 7

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević izjavio je da će novi krug racionalizacije u obrazovanju koji počinje na leto prvenstveno obuhvatiti radnike angažovane po ugovoru o privremeno-povremenim poslovima u institucijama koje su pod okriljem ministarstva.

Ministar prosvete objasnio: Evo zašto je smenjen direktor Centra za promociju nauke posle skandala oko Darvina

Zadatak svih nas je da obezbedimo značajniju ulogu obrazovanja, smatra ministar Šarčević

Šarčević je za list Danas rekao da će broj zaposlenih najpre biti smanjen u Zavodu za udžbenike i preduzeću Nuklearni objekti, zavodima za unapređenje obrazovanja i vrednovanje kvaliteta obrazovanja, Jedinici za upravljanje projektima, studentskim i učeničkim domovima, Centru za promociju nauke.

Govoreći o tome zašto će smanjenje broja zaposlenih započeti baš od tog dela sektora obrazovanja, Šarčević je kao razloge naveo preveliki broj zaposlenih, nekontrolisano trošenje budžetskh para i "nerad".

Šarčević je rekao i da se za sada odustalo od ideje spajanja Studentskog kulturnog centra (SKC) i Doma kulture studentski grad (DKSG), ali da je od tih institucija tražio da se povežu i razmenjuju programske sadržaje i da zajednički planiraju kako bi povećali kvalitet.

On je dodao i da se očekuje raspisivanje konkursa za direktora DKSG, a da je u SKC-u formiran Upravni odbor, ali da je dobio pismo zaposlenih u kojem se navodi da je to učinjeno mimo procedure i da je odbor napravljen po "prijateljskoj i rođačkoj liniji".

- Napravio sam tim ljudi koji će ispitati o čemu je reč - naveo je Šarčević.

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • RUŽA

    23. maj 2017 | 11:29

    Ma nek smanji broj izbornih predmeta, preteraše sa po 7 časova u OŠ. Preumorna deca, ne mogu popodne da uče!

  • BRKA

    23. maj 2017 | 11:31

    Mismo srbi i onako nepismen narod jos dase smanji uciteljski kadar sramota sa tu nasu jaku srbiju

  • Vuk

    24. maj 2017 | 09:57

    Nek smanje u skupstini tamo su previse imaju funkcije i sa 70 god.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA