≫ 

Ivana, sestra ubica, čuva krvavu tajnu, a rođaci ne progovaraju: Sve o kobnom jutru kada se desilo ubistvo u Gračcu (FOTO (VIDEO)

Ivana ne želi da govori policiji, tužilaštvu, svojoj advokatici ni istražnom sudiji, nikome ko ju je tokom srede i četvrtka ispitivao

  • 0

U ovom trenutku ni inspektori sa sigurnošću ne mogu utvrditi šta se to tačno odigralo u potkrovlju planinske kuće na ranču "Mala Mila" porodice Čude, na velebitskom predelu Žuljine u utorak oko 7 sati. Ubistvo Sare Širjak uzdrmalo je Hrvatsku, a naročito činjenica gda je glavna osumnjičena njena sestra Ivana.

Ivana je upala u spavaću sobu svoje sestre Sare (14) i dva puta je ubola u grudi! Jezivi detalji ubistva u Gračcu (VIDEO)

Sara Čirjak (14) je iz Zadra došla je na imanje svoja četiri ujaka, a tamo su još bile i baka, jedna ujna i sestre Dijana i Ivana, ćerke ujaka Bogdana Čudea. Kobnog dana svi ukućani bili su napolju i spremali se na rad u polju, samo je Sara ostala u svom krevetu. O onome što se dalje događalo, niko nije hteo da svedoči.

Sara je, nažalost, nakon toga živela još samo sat vremena, a Ivana o tome ne želi da govori policiji, tužilaštvu, svojoj advokatici ni istražnom sudiji, nikome ko ju je tokom srede i četvrtka ispitivao. Ljudi iz njene blizine veruju da je ruku na nevino dete digla usled teškog psihičkog poremećaja, nikako drukčije ovaj čin ne mogu objasniti. Možda su baš zato u početku verovali da se malena povredila pri padu s kreveta, piše "Jutarnji.hr".

Misterija

Niko od njenih ukućana Ivanu zapravo nije direktno optužio za ubistvo, ali svaki od njihovih iskaza upućivao je na to da je ubica baš ona. Osim toga, nakon strašnog čina je nestala, a 24 sata kasnije pojavila se u rodnoj kući u Zatonu Obrovačkom. Inspektori su sigurni da je Ivana ušla u tu sobu u potkrovlju s namerom da ubije malenu Saru. Ne zna se zašto, ni čime, ali posledice su bile kobne i tragične, sa dva uboda oštrim predmetom u grudni koš uništila je detetov i svoj život, a u očaj bacila svoju brojnu porodicu i rođake.

U sredu u večernjim satima Ivana je uhapšena, sa krivičnom prijavom za teško ubistvo malene Sare upućena je u Karlovac pritvorskom nadzorniku koji ju je primio u 23 sata.

Foto: Wikipedia/Suradnik13 Foto: Wikipedia/Suradnik13

Tužna i slomljena

Ujutro u 9 sati došla je na prvo ispitivanje, a kada je izlazila iz vozila izgledala je umorno, iscrpljeno i slomljeno, hodala je tromo, gotovo hramljući. Takav joj je bio i izraz lica, tužan, slomljen i na rubu plača. Unutra je bila samo pola sata, samo dok je tužilac konstatovao da neće iznositi odbranu. Po izlasku je promenila držanje, isto kao i kasnije kada je išla na ispitivanje kod istražnog sudije, kada je nastojala što pre da stigne do policijskog vozila, a ozbiljno, više ne toliko tužno lice, skrivala je od kamera. Kako je to izgledalo, pogledajte OVDE.

Ivanina baka: "Ivana nije svesna šta je učinila"

- Nikada ovu tragediju neću zaboraviti niti se oporaviti, ja niti iko u porodici. Pa, to su moje drage unuke! Ne mogu da verujem šta se dogodilo, nikome nije jasno. Svi smo u šoku, ne znam kako ćemo dalje. Verujte, ni Ivana verovatno ne zna šta je napravila niti je toga svesna. Sigurno je i sama u šoku i još nije došla k sebi. Ako i jeste, strašno joj je. Volele su se, odlično slagale, nikakvih svađa nije bilo. Naprotiv, Ivana je uvek volela da Sara dođe i da su svi zajedno - prokomentisala je dotučena baka.

Foto: pixabay.com Foto: pixabay.com

Otac zanemeo od bola

Otac Sare Čirjak potpuno je zanemeo od bola i ne može razgovarati ni s kim, a majka leži onemoćala i bolno jeca. Sarin brat je bio jako blizak s ubijenom sestrom, ali drži se hrabro. Njihove komšije ubistvo je šokiralo.

- U celoj ulici Čirjakovi su najvrednija porodica. Stalno su u pokretu, stalno nešto rade i odlaze na taj velebitski ranč. Ako su kući, čeprkaju po vrtu. Pa pogledajte im samo to zelenilo ispred kuće. Uvek su bili skladna familija puna ljubavi, a Sara je dražesna i mila devojčica duge kose, baš kao Pokahontas. Viđali smo nju i brata na biciklima po ulici i stvarno su pristojni i dragi ljudi, ne mogu da verujem šta im se dogodilo - rekle su komšije.

Šta se tačno dogodilo?

Motiv zločina i dalje je nepoznat, ali zna se šta se otprilike događalo kobnog jutra oko sedam ujutro u sobi u potkrovlju kuće na ranču porodice Čude. Ivana je ušla u sobu male Sare, stala iznad kreveta te ju je oštrim predmetom dva puta snažno ubola u prsa. U to vreme osim Sare i Ivane niko drugi nije bio u kući. Kasnije su rođaci primetili da njih dve nema pa su otišli da vide jesu li se devojke probudile i zatekli su stravičan prizor. Sara je ležala ispod kreveta sva u krvi, bez svesti. Odmah su pozvali Hitnu pomoć, ali i krenuli tražiti Ivanu. Ona je, navodno nestala i pojavila se drugog jutra u Zatonu Obrovačkom. Čitavu sredu lička je policija radila uviđaj, ali oružje kojim je ubistvo počinjeno nije nađeno. Ivana je navodno tek u sredu uveče priznala šta je uradila, piše Večernji list.

Ivani je određen pritvor od 30 dana, a preti joj zatvorska kazna od 10 do 40 godina.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA