SLUČAJ NIBENS: Saslušan Miroslav Mišković, bez advokata i izjava za medije

Suvlasnik "Nibens grupe" Milo Đurašković na saslušanju u policiji proveo je pet sati, dok je vlasnik "Delta holdinga" na pitanja Kriminalističke policije odgovarao četiri sata

  • 0

Miroslav Mišković u 15 sati ušao je u zgradu MUP Srbije, gde je saslušan po drugi put. I suvlasnik "Nibens grupe" Milo Đurašković danas je bio na saslušanju u policiji, i tamo proveo pet sati.

Saslušanje vlasnika "Delta holdinga" Miroslava Miškovića u Ministarstvu unutrašnjih poslova završeno je oko 19 časova, nakon što je gotovo četiri sata odgovarao na pitanja Kriminalističke policije u vezi sa predmetom "Nibens".

Mišković je iskaz dao u svojstvu građanina i nije želeo da daje izjave za medije posle saslušanja. Vlasnika "Delta holdinga" je ispred sedišta Uprave kriminalističke policije u Palati Srbija sačekao crni BMW automobil u koji je ušao ne želeći da odgovara na novinarska pitanja.

- Bio je nervozniji na saslušanju nego prvog puta. Na sve načine je pokušao da zaštiti sina. Pričao je kako je Đurašković dolazio kod njega na konsultacije, iako je Đurašković sarađivao sa Markom Miškovićem - kaže izvor blizak istrazi.

Na saslušanje, koje je počelo u 10 sati, Đurašković je izašao iz tamnog golfa "šestica" i na saslušanje došao sam, bez pratnje advokata. Đurašković je pozvan na informativni razgovor u svojstvu građanina i policija ima pravo da ga ispituje najviše četiri sata, rekao je njegov advokat Zoran Ateljević.

Đuraškoviću se u Specijalnom sudu u Beogradu sudi zbog optužbi da je oštetio kruševačku fabriku maziva FAM za oko 35 miliona evra. Godinu dana je bio u pritvoru, šest meseci u kućnom pritvoru, a od pre mesec dana se brani sa slobode.

Sin vlasnika "Delta holdinga" Marko Mišković saslušan je u petak u policiji, u svojstvu građanina, o saradnji svog preduzeća "Mera investment fond" sa  Đuraškovićevom "Nibens grupom".

Marko Mišković će ove sedmice ponovo da bude saslušan u svojstvu građanina u policiji, naveo je ranije izvor Tanjuga.

On je zbog toga na aerodromu "Nikola Tesla" juče popodne sprečen da avionom napusti zemlju. Tada mu je policija oduzela pasoš kao meru za obezbeđenje prisutsva radi neometanog vođenja pretkrivičnog postupka.

Njegov otac, vlasnik "Delta holdinga" Miroslav Mišković četiri dana ranije saslušan je u vezi sa poslovanjem firme "Delreal".

(I. M. / Foto: Tanjug)

 

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA