Gnjilane: Srbin ubio Albanca jer ga je uhvatio u krađi drva!

Jedna osoba je ubijena, a druga ranjena, obe albanske nacionalnosti, u selu Poneš kod Gnjilana, kada je na njih pucao Momčilo Stajić jer ih je, navodno, zatekao u krađi drva. Srbi iz sela zatražili su večeras od kosovske policije da ih zaštiti od moguće osvete komšija Albanaca

  • 9

Jedna osoba je ubijena, a druga ranjena u selu Poneš kod Gnjilana, u oružanoj pucnjavi između dve grupe ljudi, a stradale su osobe albanske nacionalnosti.

Policija sumnja da je na njih pucala osoba srpske nacionalnosti. Srbi iz sela Poneš zatražili su od kosovske policije da ih zaštiti od moguće osvete komšija Albanaca.

- U oružanoj pucnjavi između dve grupe ljudi u selu Poneš kod Gnjilana jedna osoba je ubijena, a druga je ranjena - saopštila je večeras kosovska policija.

U pucnjavi su stradale osobe albanske nacionalnosti, koje su, kako policija pretpostavlja, bile u krađi drva. Policija sumnja da je na njih pucala osoba srpske nacionalnosti.

Osoba ranjena u pucnjavi je o incidentu obavestila policiju, čiji su pripadnici izvršili pretres nekoliko srpskih kuća u selu Poneš.

- Prilikom te akcije uhapšen je Momčilo Stajić - rekli su za RTS meštani tog sela.

Srbi iz sela Poneš zatražili su večeras od Kosovske policije da ih zaštiti od moguće osvete komšija Albanaca u znak odmazde zbog ubistva jednog Albanca u šumi u blizini sela.

Kažu da su ozbiljno zabrinuti za svoju bezbednost.

Od policije traže da slučaj u kojem je jedan Srbin osumnjičen da je ubio Albanca u seči šume, a njegovog brata ranio, bude istražen i sproveden u skladu sa zakonom i da meštani dobiju zaštitu policije.

(D. Z. / Izvor: RTS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rista

    19. januar 2013 | 12:39

    Jel moguće da Albanci pišu ove stvari na ćirilici? Prvo i prvo - ovde je Albanac ubio Albanca, a to će namestiti Srbima jer je Albanska policija tamo, očigledno, jer Srbi su tamo u strahu i niko ne poteže oružje!!! Pokvarena je albanska nacija, pročitajte u novinama danas - Albanac silovao kuče u Njujorku!

  • русија

    19. januar 2013 | 06:54

    Рокај Момо легендо

  • denko

    19. januar 2013 | 09:12

    Tako je srbine! Rokaj bandu!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA