Uslovi za povraćaj PDV-a na bebi-opremu (INFOGRAFIKA)

Na prijavu imaju pravo samo oni roditelji čije dete nije starije od dve godine, koji imaju ukupna primanja veća od 80.000 dinara mesečno i ne poseduju nekretninu vredniju od 200.000 evra

PDV za bebi opremu

Infografik, PDV za bebi-opremu

Termini za prijavu roditelja koji hoće da vrate novac koji su dali za PDV na bebi-opremu su ove godine od 1. do 15. februara, i naredne od 1. do 15. jula. Na prijavu imaju pravo samo oni roditelji čije dete nije starije od dve godine, koji imaju ukupna primanja veća od 80.000 dinara mesečno, i ne poseduju nekretninu vredniju od 23,4 miliona dinara (oko 200.000 evra).

Onima koji prođu ove uslove biće neophodna sledeća dokumentacija: JMBG roditelja i deteta (staratelj mora da dostavi dokaz o starateljstvu), kao i svi fiskalni računi, kojima ćete dokazati vrednost PDV-a koji treba da vam bude vraćen.

U toku detetove prve godine života možete vratiti PDV u iznosu do 40.000 dinara, a u toku druge godine – 30.000 dinara, i to na sledeće kategorije bebi-opreme: mleko za odojčad, kašice, krevetac, kolica, stolicu za hranjenje, auto-sedište i pelene.

(K. V. / Izvor: Bebac.com)

Tagovi: Bebi oprema, Dokumentacija, Infografik, PDV
Najnoviji komentari
 • s
  snjezana

  Gde se podnose prijave i sta je potrebno od dokumenata?Hvala unapred

 • d
  dakibogi

  da li svi dobijaju po 40 000 ili kolika je samo vrednost predatih racuna,mislim pdv od to

 • D
  Dragana

  Ma vidite na slici da je znak za manja (< ) primanja od 80.000 dinara, pogresio je onaj ko je pisao tekst ili je ovo neka sala???

 • M
  Majka....

  A GDE SE PREDAJU ZAHTEVI ZA POVRAT POREZA TO NIGDE NE PISE?

 • T
  TIJANA

  KAKO VAS NIJE SRAMOTA PROPALITETI

pratite nas na viber-u Pogledajte sve komentare

Vesti

Sport

foto dana

Jetset

video dana

Zanimljivosti

Život & Stil