15

Uslovi za povraćaj PDV-a na bebi-opremu (INFOGRAFIKA)

Na prijavu imaju pravo samo oni roditelji čije dete nije starije od dve godine, koji imaju ukupna primanja veća od 80.000 dinara mesečno i ne poseduju nekretninu vredniju od 200.000 evra

PDV za bebi opremu

Infografik, PDV za bebi-opremu

Termini za prijavu roditelja koji hoće da vrate novac koji su dali za PDV na bebi-opremu su ove godine od 1. do 15. februara, i naredne od 1. do 15. jula. Na prijavu imaju pravo samo oni roditelji čije dete nije starije od dve godine, koji imaju ukupna primanja veća od 80.000 dinara mesečno, i ne poseduju nekretninu vredniju od 23,4 miliona dinara (oko 200.000 evra).

Onima koji prođu ove uslove biće neophodna sledeća dokumentacija: JMBG roditelja i deteta (staratelj mora da dostavi dokaz o starateljstvu), kao i svi fiskalni računi, kojima ćete dokazati vrednost PDV-a koji treba da vam bude vraćen.

U toku detetove prve godine života možete vratiti PDV u iznosu do 40.000 dinara, a u toku druge godine – 30.000 dinara, i to na sledeće kategorije bebi-opreme: mleko za odojčad, kašice, krevetac, kolica, stolicu za hranjenje, auto-sedište i pelene.

(K. V. / Izvor: Bebac.com)

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Tagovi: Bebi oprema, Dokumentacija, Infografik, PDV
Popularni komentari
 • d
  davor

  znaci dete koje je rodjeno 2012 u avgustu nece moci dobiti nista od povracaja poreza a nije navrsilo godinu dana kao sto oni kazu da vracaju porez do 40000hiljada ….ova drzava je katastrofa cele godina lazu ljude i na kraju su jos i bezobrazni ….ja sam ogorcen lazima i prevarama vise

 • J
  Jasna Sekulic Ivosevic

  Vecu od 80 000 ??? Verovatno oni sa manjim primanjima ne kupuju nista!!!

 • k
  kiki

  valjda manja primanja od 80 000 din??

foto dana

video dana