BAJDEN: Sastaćemo se sa iranskim vođama

Republikanci su optužili Obaminu administraciju da je previše popustljiva prema Iranu, a iranski ministar spoljnih poslova Ali Akbar Salehi izrazio je nadu da će Džon Keri raditi na omekšavanju politike Vašingtona

  • 3

SAD su spremne da pod pravim uslovima održe direktne razgovore sa Iranom, izjavio je američki potpredsednik Džo Bajden na bezbednosnom forumu u Minhenu, dodajući da SAD mogu da se bilateralno sastanu sa iranskim vođama, ali samo ako postoji prava agenda o kojoj će se govoriti, a ne da bi se razgovori samo održali.

I dok su Republikanci optužili Obaminu administraciju da je previše popustljiva prema Iranu, koji to vreme koristi da nastavi svoj nuklearni program, iranski ministar spoljnih poslova Ali Akbar Salehi izrazio je nadu da će novi američki državni sekretar Džon Keri raditi na omekšavanju politike Vašingtona prema njegovoj zemlji.

Do sada su se sa Iranom vodili indirektni razgovori po sistemu pet članica Saveta bezbednosti UN i Nemačka, ali nisu dali bilo kakve rezultate.

Inače, još tokom prošle godine, SAD i Iran nagovestili su mogućnost direktnih razgovora, ali tek nakon završetka predsedničkih izbora u Americi.

(Telegraf.rs / Izvor: Tanjug / Foto: Tanjug-AP)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Дашони

    3. februar 2013 | 08:20

    ОВО ЈЕ ЈЕДАН ОД НАЈОЗЛОГАШЕНИЈИХ БАНДЕ ЦИОНИСТА КОЈИ ПОХЛЕПНО ТРАЖЕ РАТ И КРВОПРОЛИЋЕ ПО ЧИТАВОМ СВЕТУ

  • Ilija Čvorović

    3. februar 2013 | 01:20

    Još jedan od članova vrhovnog veća cionista i izvršioca i izvršioca terorističke politike Izraelsko/Američko/ Britanskih cionista. Jozef Bajden je u Američkoj administraciji kao vice - precedavajući imao mandat bez obzira jesu li republikanci ili demokrate na vlasti on jednostavno mora biti prisutan. Svojevremeno je jedan veliki cionista žario i palio u američkoj administraciji i van nje - Henri Kisindžer, sad ga je zamenio Jozef.

  • sasa

    2. februar 2013 | 21:41

    Na kraju ispade da nemačka stoji iznad UN- stalnih članica

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA