AFERA ĐUBRIVO: Dragin zove Tadića i Dačića za svedoke!

Advokat Saše Dragina Nikola Nikolić kao svedoke u ovom slučaju pozvao je Borisa Tadića, Mirka Cvetkovića, Dušana Petrovića i Ivicu Dačića, a Tužilaštvo ima rok od osam dana da se izjasni

  • 1

Tužilaštvo za organizovani kriminal ima rok od osam dana da odluči o zahtevu odbrane da kao svedoci u slučaju Saše Dragina budu pozvani i saslušani bivši predsednik i premijer Boris Tadić i Mirko Cvetković, te u svojstvu nekadašnjeg vicepremijera i Ivica Dačić, kao i ministri Dušan Petrović, Mlađan Dinkić, Diana Dragutinović i Slobodan Milosavljević.

Dragin je bivši ministar poljoprivrede, a u pritvoru je od 22. novembra zbog sumnje da je zloupotrebio položaj u aferi "Azotara" prodajom regresiranog mineralnog đubriva.

- Predlog odbrane da se Dragin brani u kućnom pritvoru odbijen je po drugi put iako su svi razlozi za to ispunjeni. U pojedinim dnevnim glasilima moj branjenik se satanizuje i proziva za gotovo sve što se dešavalo u Srbiji, tako da sam bio prinuđen da stavim nove dokazne predloge Tužilaštvu - rekao je za "Danas" Draginov advokat Nikola Nikolić.

Draginov advokat ukazuje na to da je ta uredba inicirana odlukom tadašnjeg državnog vrha i da je njome "omogućeno društvenim preduzećima da participiraju u prodaju ovog đubriva kako bi se tako pomoglo u restrukturiranju Azotare i sačuvala radna mesta i socijalni mir" .

- Predložio sam da se pozove Boris Tadić kao organizator sastanka na kojem je dogovoreno donošenje uredbe, Mirko Cvetković kao učesnik i jedan od izvršilaca, Dušan Petrović kao učesnik i izvršilac na nivou koalicionog dogovora, Slobodan Milosavljević, jer je njegovo ministarstvo dalo saglasnost na uredbu, kao i Diana Dragutinović, čiji je resor takođe dao pozitivno mišljenje o uredbi. Zatim, Mlađan Dinkić, čije se tadašnje Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja takođe saglasilo, te odgovorno lice u Republičkom odboru za zakonodavstvo, kao i vicepremijer Ivica Dačić, koji je uredbu potpisao - naveo je Nikolić.

Draginu je, prema nezvaničnim saznanjima, kao osnov za zadržavanje u pritvoru ostao razlog opasnost od ometanja istrage i uticaja na svedoke iako je saslušano više od 30 osoba. Bajatović i Elezović svedočili su pre dve nedelje.

(D. Z. / Izvor: Danas)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA