"Turkiš erlajnz" zabranio stjuardesama da stavljaju crveni ruž i lak!

Opozicija je najoštrije kritikovala ovu meru, koja je deo novog kodeksa ponašanja stjuardesa vodećeg turskog avio-prevoznika

  • 3

Odluka turske avio-kompanije "Turkiš erlajnz" da svojim stjuardesama zabrani da karminišu usne i mažu nokte u jarkim crvenim i ružičastim bojama izazvala je novu polemiku u Turskoj, čija je konzervativna vlada optužena za pokušaj islamizacije društva, piše turska štampa.

Opozicija je najoštrije kritikovala ovu meru, koja je deo novog kodeksa ponašanja stjuardesa vodećeg turskog avio-prevoznika.

U znak protesta, mnoge Turkinje su na društvenim mrežama postavile svoje fotografije sa napadno nakarminisanim usnama.

Reagujući na kritike, "Turkiš erlajnz" je izadao saopštenje u kojem ističe da je "uredna, diskretna šminka u pastelnim tonovima prikladnija za zaposlene u sektoru usluga".

Ovo nije jedina odluka kompanije, u čijem kapitalu turska država ima 49 odsto udela, koja je izazvala proteste laičkog dela društva.

Nedavno je kontroverzu podstakla zabrana služenja alkohola na unutrašnjim letovima, a u februaru nove uniforme zaposlenih u "Turkiš erlajnzu" koje su okarakterisane kao previše konzervativne i "neoosmanlijske".

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA