Njegoš ipak neće biti svetac

Sveti arhijerejski Sabor SPC povukao iz procedure inicijativu za kanonizaciju crnogorskog vladike i pesnika

  • 2

Sveti arhijerejski Sabor Srpske pravoslavne crkve (SPC) preinačio je juče donetu odluku i povukao iz procedure inicijativu za kanonizaciju crnogorskog vladike i pesnika Petra Drugog Petrovića Njegoša.

Vladika bački Irinej je na današnjoj konferenciji za novinare u Patrijaršiji kratko rekao da se "Sabor neće baviti tom temom".

On, međutim, nije obrazložio zbog čega je Sabor preinačio odluku donetu juče da se pitanje kanonizacije Petra Drugog Petrovića Njegoša uobičajenom procedurom prosledi nadležnoj crkvenoj komisija koja će to pitanje razmatrati.

Vladika, koji je i portparol SPC, je rekao da Sabor nastavlja zasedanje razmatranjem izveštaju o radu Sinoda i da je u tom kontekstu posebna pažnja posvećena problemu Kosova i Metohije u, kako je rekao, kontekstu najnovijih zbivanja u Pokrajini.

- Posebna pažnja biće posvećena problemu Kosova i Metohije u kontekstu najnovijih zbivanja vezanih za ostanak i opstanak naše Crkve, naroda, a ne i na poslednjem mestu državnosti - rekao je Irinej bački.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA