Obradović: Ministarstvo nije odgovorno za krađu testova

- Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja ne može biti odgovorno za krađu testova za upis u srednje škole - kaže ministar prosvete u Vladi Srbije

  • 19

Ministar prosvete Žarko Obradović kaže da kada je u pitanju test za upis u srednju školu postoje različite vrste odgovornosti i da ministarstvo ne može biti odgovorno za krađu.

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja je ocenio da postoje dve dimenzije te priče - jedna je prosvetna - koja je završena, a druga je politička - koja se rešava u Skupštini.

Prema njegovim rečima, Prvi sud u Beogradu je zakazao suđenje počiniocima krađe testa, tako da to dobija sudski epilog.

- Mi smo reagovali povodom krađe i zbog krađe, a uveren sam da smo kao ministarstvo povukli dobre poteze imajući u vidu koliko je učenika upisalo željene smerove - rekao je Obradović.

- Sama činjenica da je šest odsto đaka više upisalo školu po prvoj želji, a 86 odsto jednu od prve tri, pokazatelj je da smo našli odgovor na problem krađe - rekao je ministar.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bojan

    20. jul 2013 | 14:31

    Ma svi su krivi i odgovorni za to osim ti. Postavlja se onda pitanje ako ti nemaš veze sa time, ŠTA ĆEŠ NAM?

  • Realista

    20. jul 2013 | 14:40

    Više ste nego odgovorni!!! Gde ima crnogoraca tu ima i teških prevara i mutljavina, nadaleko čuveni po tome. Pitam se: Odakle ministar u Srbiji crnogorac iz Berana??? Aman ljudi dozovite se pameti višeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee !

  • zeka

    20. jul 2013 | 15:38

    OSTAVKA

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA