NOVI SAD: ;udna mapa za lak[e snala\enje po gradu

Na svetlećem panou ispred Novosadskog sajma već godinama stoji mapa Novog Sada na kojoj u nazivima ulica nema slova č, ć, ž, đ, i š

  • 1

Mapa nema slova č, ć, ž, đ, i š, već je krase ~, }, ', \ i {, sa varijacijama u /, @, ;, [ i ] u zavisnosti od toga da li je u pitanju malo ili veliko slovo. Da bi čitava stvar bila još tragikomičnija, u pitanju je mapa sa zvaničnim logom Grada Novog Sada.

U Gradskoj kući Radiju "021" rekli su da ta stvar nema veze sa njima, već da je to u nadležnosti Zavoda za izgradnju grada. U ZIG-u nisu mogli da nam daju tačnu informaciju o tome kada je mapa postavljena, ali su potvrdili da je to učinjeno između 2006. i 2008. godine.

Prema njihovim rečima, prva faza projekta postavljanja informacionih tabli i svetlećih panoa sa mapama grada započeta je pre sedam godina, kada je na čelu ovog preduzeća bio Igor Mirović, sadašnji ministar za regionalni razvoj.

- Cilj ovog projekta, koji je osmišljen prema najvišim evropskim standardima, bio je da se obezbedi savremeno predstavljanje prostora, sadržaja i institucija u Novom Sadu, kao i da građanima i posetiocima omogući lakše snalaženje u našem gradu - odgovorili su iz ZIG-a.

Iz ovog preduzeća poručuju da će se u narednom periodu sve mape s oštećenjima sanirati, te da će se po potrebi štampati nove mape i postavljati gde god je to potrebno.

(Telegraf / Izvor: 021.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • anon

    19. oktobar 2013 | 15:27

    hahahahahahhhahhahahahahahahhahahahahhahahahhahahahhahahahahahhah

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA