Telegraf- Vesti

RADULOVIĆ: Investitori su šlag na propaloj torti

Ministar finansija kaže da su strani investori jako važni u razvoju jedne ekonomije, ali da je ipak domaća privreda, glavna stvar. Neophodna je promena ekonomske politike

Ministar privrede Saša Radulović ocenio je da je poslednjih deset godina u Srbiji vođena katastrofalna ekonomska politika i privatizacija.

On je najavio da će država sada pomoći preduzećima u restruktuaciji, “ali ne tako da se bacaju pare u bunar i čuva socijalni mir“.

- Vezali smo se za neke šarene laže, promašenu politiku subvencija i podsticaja vučenje za rukav stranih investitora kao da smo potpuno nesposobni, kao da ništa ne znamo, kao da treba neko da dođe da nas spasi – naveo je Radulović.

Dodao je da su strani investori jako važni u razvoju jedne ekonomije, ali da je ipak domaća privreda, glavna stvar.

- Oni su šlag na torti, a nama je propala torta – slikovito je rekao Radulović.

On je napomenuo da je za promenu sistema neophodna prvo promena osnove ekonomske politike i stvaranje prostora kako bi domaća privreda uspela da napreduje, raste i zapopšljava.

- Prvi korak je da se utvrdi dijagnoza stanja srpske privrde i da ekonomija krene da se izvlači iz blata. Godinama su trunula preduzeća u restruktuaciji i godišnje nas to košta 750 miliona dolara – dodao je Radulović.

(Telegraf.rs / Beta)

Najnoviji komentari

 • Vavilonac

  U Krusevcu pocelo sakupljanje potpisa za smenu doticnog.

 • Maja

  I neophodno je da se promeni obrazovanje, tj. prilagodi potrebama privrede!

 • vuk popovic

  Jel ces sa sagledas Srpsku ekonomiju kako si sagledao Stankom i Delta legat?

 • Goran

  Radi li ovaj sta sem sto daje izjave novinarima. Uostalom,mozda je i bolje da nista ne radi. Cega god se latio sve je upropastio pa mu sada drzava dodje kao ” slag na tortu”.

 • Zoran

  Hoćemo mi u EU,šta uradiše barabe.

Pogledajte Sve komentare