Srpski episkopi snimljeni na Kubi raskomoćeni!

Slučaj kanadskog episkopa Georgija i srednjeevropskog episkopa Konstantina koji su boravili na Kubi, uskoro bi mogao da se nađe na dnevnom redu Svetog arhijerejskog sinoda

  • 14

Na dnevnom redu Svetog arhijerejskog sinoda uskoro mogli da se nađu episkopi, kanadski Georgije i srednjeevropski Konstantin, inače rođena braća saznaju "Novosti" saznaju u krugovima u vrhu Srpske pravoslavne crkve.

Prema pisanju lista patrijarhu srpskom Irineju stigao je iz Kanade video-snimak o boravku dvojice vladika na Kubi - na moru. Vladike su na Kubu otputovali preko kanadske turističke agencije.

Inače, odnosi episkopa Georgija i dela verujućih Srba u toj eparhiji nisu dobri. Sada je navodno pred patrijarhom video - materijal na kom su, pored ostalog, vladike na morskoj plaži "jako raskomoćene".

Patrijarh je i sam zatečen, piše list i navodi da bi vrlo brzo mogla da bude pokrenuta inicijativa za Georgijevo penzionisanje, što se prošle godine dogodilo Konstantinu, na kog su se godinama pre toga žalili vernici i sveštenici.

Konstantin je posle penzionisanja, pronašao mir u manastiru Tavna, kod Bijeljine, gde ima sestru monahinju, a u selu u Semberiji, gde su svi rođeni, i brata sveštenika.

- Sad će, po svoj prilici, crkveni "vrh" posle razmatranja snimka sa Kube tražiti od episkopa zvorničko-tuzlanskog Hrizostoma, da otkaže gostoprimstvo bivšem episkopu srednjeevropskom, koji je u toj svetinji, pre hirotonisanja u vladiku bio duhovnik -  kaže za "Novosti" jedan od episkopa SPC.

(Telegraf.rs / Izvor: Novosti.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Perica

    9. januar 2014 | 10:39

    Popovska banda...od naroda otimaju poslednju paru za sahrane, a onda se razbacuju na luksuzna putovanja. Ne bi me zacudilo da se ispostavi da su tamo jurili devojcice od 15-ak godina masuci lovom unaokolo.

  • zeljko

    9. januar 2014 | 11:03

    Perice, hteo si da napises, DECAKE

  • Petar

    9. januar 2014 | 12:01

    Maxima, исправите ме ако грешим, њих двојица су монаси. А колико знам требали би да се лишавају свих земаљских задовољстава. Једино ако им је доктор препоручио због синуса :)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA