RATNI VETERAN: Odsekao sam sebi prst jer Srbija ne mari za svoje borce!

Ratni veteran Nebojša Milenković (57), danas je sekirom odsekao sebi prst u dvorištu valjevskog Udruženja boraca! Kaže da je to učinio zbog svog sina koji je bio na ratištu, ali i zbog svih boraca Srbije za koje ne mari ova država

  • 35

- Prst sam odsekao zbog svog sina koji je bio na ratištu, ali i zbog svih boraca Srbije za koje ne mari ova država. Svakog dana ću seći po jedan prst, sve dok nas ne primi predsednik Srbije Tomislav Nikolić - ovako počinje ispovest za Telegraf ratni veteran iz Vlasotinca Nebojša Milenković (57).

Na ovaj čin se, kaže, odlučio iz očaja, jer niko ne mari za ratne veterene niti postoji volja države da se njihovi problemi reše. Milenković je izašao u dvorište valjevskog Udruženja boraca, dok su njegovi saborci odmarali, i sekirom odsekao mali prst na levoj šaci.

- Moj sin je bio u ratu na Kosovu, ja sam kao rezervista bio na ratištu u Hrvatskoj, kao i mnogi drugi borci. Tada smo bili dobri državi, a sad nikoga nije briga za nas - priča Milenković.

Njemu se povrede sanirali lekari Hitne pomoći, ali on je odbio bolničko lečenje.

- Svi smo u šoku, niko nije očekivao da će se odlučiti na ovaj korak. Ovo pokazuje očaj ratnih veterana koje niko iz državnog vrha ne može da udostoji i organizuje bar jedan sastanak, kako bi naši problemi konačno došli na dnevni red- rekao je predsednik valjevskog Udruženja boraca Ljubomir Bradić.

U Valjevu već četiri dana štrajkuju predstavnici ratnih veterana iz devet gradova Srbije, koji traže isplatu ratnih dnevnica i rešavanje statusa boraca i njihovih porodica.

(S. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BgPetar

    12. januar 2014 | 22:44

    T voleo bi da te vidim uzivo

  • šerlok

    12. januar 2014 | 22:54

    U Srbiji ne mari niko za nikoga , tužna cinjenica ! Zao mi je coveka , to je očajnički potez . Pitanje koje se postavlja vec dugo godina .. Ima li nade i spasa Srbiji ?

  • Dane

    12. januar 2014 | 23:04

    I kako posle ovoga branito svoju zemlju kad das sve za nju i oni te šutnu...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA