SIPA uhapsila Srbina zbog ratnog zločina

Slavko Bilbija (58) nekadašnji pripadnik Vojske Republike Srpske, uhapšen je u svom stanu po nalogu Kantonalnog tužilaštva u Bihaću koje ga sumnjiči da je u julu 1992. počinio zločine nad civilima u selu Bjeline, Donji Lipnik u oštini Sanski Most

  • 9

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu Bosne i Hercegovine (SIPA) uhapsili su danas u Prijedoru Slavka Bilbiju (58) zbog sumnje da je počinio zločin nad civilima na području opštine Sanski Most, javlja Birn.

Bilbija, nekadašnji pripadnik Vojske Republike Srpske, uhapšen je u svom stanu po nalogu Kantonalnog tužilaštva u Bihaću koje ga sumnjiči da je u julu 1992. počinio zločine nad civilima u selu Bjeline, Donji Lipnik u oštini Sanski Most.

Kantonalno tužilaštvo u Bihaću će nakon ispitivanja Bilbije zatražiti određivanje pritvora.

Zbog učestalog hapšenja Srba za ratne zločine ogorčeni su u Boračkoj organizaciji Prijedor i poručuju da nisu samo Srbi jedini krivci.

Prema podacima gradske Boračke organizacije, tokom poslednjih nekoliko godina uhapšeno je, čak, dvadesetak Prijedorčana za navodno počinjene ratne zločine, prenosi Radio televizija Republike Srpske.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zorica

    17. januar 2014 | 18:06

    Nikakve veze ovdje nema što je on Srbin već se tereti zbog zločina nad civilima. Dolija zločinac i sada neka ispašta. Najsmješnije što takvi sebe smatraju da su bili kakvi borci za domovinu. Dobro je u svemu tome što ratni zločin ne zastarijeva i što na kraju im zakuca pravda na vrata. Čim se sumnja znači ima i istine a on sada nek dokaže da nije vršio zločine nad nedužnim civilima. Kada je se ponašao tada herojski pa sada neka herojski i snosi posljedice.

  • Tamo neki

    17. januar 2014 | 17:46

    Nije navodno nego pocinjene zlocine treba ih sve pohapsiiti

  • micko

    17. januar 2014 | 18:39

    Umete li nekog sem Srba da hapsite 'pravna drzavo' Bosno !!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA