Suđenje Miškoviću kasni zbog pokvarenih mikrofona!

Iako su svi obavezni učesnici došli na suđenje ono ne može da počne zbog tehničkih problema sa mikrofonima i prevodom za strane posmatrače i predstavnike preduzeća od kojih bi mogla da bude oduzeta imovina

  • 6

Suđenje vlasniku "Delta Holdinga" Miroslavu Miškoviću, njegovom sinu Marku, vlasniku "Nibens grupe" Milu Ðuraškoviću i još osmorici optuženih da su zloupotrebama oštetili putarska preduzeća kasni više od sat vremena, jer je zakazala tehnika u beogradskoj Palati pravde.

Iako su svi obavezni učesnici došli na suđenje ono ne može da počne zbog tehničkih problema sa mikrofonima i prevodom za strane posmatrače i predstavnike preduzeća od kojih bi mogla da bude oduzeta imovina.

Nakon sat vremena pokušavanja da se otklone tehnički problemi sudija Vladimir Vučinić odredio je pauzu od 15 minuta, nakon čega će odlučiti da li će suđenje biti nastavljeno.

Inače, ovaj proces vodi se u zgradi Specijalnog suda u Ustaničkoj ulici, ali je samo danas bilo predviđeno da se održi u Palati pravde, i to u sudnici jedan.

Međutim, zbog tehničkih nemogućnosti da se postupak održi u velikoj sudnici broj jedan, suđenje je prebačeno u sudnicu broj tri gde je za sada i dalje "u pokušaju". 

Mišković je krajem decembra završio izlaganje svoje odbrane. Danas bi Ðurašković trebalo da nastavi sa odgovorima na pitanja tužilaštva, suda kao i Miškovića.  Optužnica tereti Miškovića i ostale da su od 2005. do 2010. nezakonitim izvlačenjem novca iz putarskih preduzeća i utajom poreza oštetili putarska preduzeća za 16,95 milijardi dinara, a budžet za 472 miliona dinara.

Miroslavu i Marku Miškoviću i Milu Ðuraškoviću na teret se stavljaju krivična dela zloupotreba položaja odgovornog lica u saizvršilaštvu i poreska utaja. Za oba dela zakonom je zaprećena kazna do 10 godina zatvora.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Olgica

    27. februar 2014 | 18:19

    Pre,bih rekla,da je on ostao bez glasa!

  • Istina

    27. februar 2014 | 16:25

    Kako da ne... Pa niko nije glup, opet manipulacija, kao slučajno ne rade mikrofoni! Ništa nije slučajno nego unapred smišljeno i uradjeno...

  • Pravda

    27. februar 2014 | 16:37

    SUDITI MU PO DUŠANOVOM ZAKONIKU! SAMO TAKO MOŽEMO DA OPAMETIMO I OBELEŽIMO LOPOVE!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA