Izgorelo 10.000 kokošaka u požaru na farmi u Odžacima

Šteta je velika jer je vrednost koka nosilja 20.000 evra, dok će popravka krova i zamena ventilacija, kaveza, automatika i ostale opreme koštati oko 100.000 evra, procenjuje vlasnik farme Dragan Gugleta

  • 15

Oko 10.000 koka nosilja izgorelo je u požaru koji je juče zahvatio živinarsku farmu „Biopan“. Povređen je Marko Ćeran koji je sa trojicom meštana pokušao da spreči širenje vatre.

Šteta će biti velika jer je vrednost koka nosilja 20.000 evra, dok će popravka krova i zamena ventilacija, kaveza, automatika i ostale opreme koštati oko 100.000 evra, procenjuje vlasnik farme Dragan Gugleta, a prenosi Blic.

- Da nezgoda bude veća, objekat nisam osigurao jer sam ranije imao problema sa naplatom manjih šteta od osiguravajućih preduzeća. Sada mi se to osvetilo na najgori mogući način. Vatra srećom nije zahvatila preostale dve hale u kojima su bili pilići tovljenici, što je zasluga ekipe vatrogasaca i mojih meštana koji su mi pritekli u pomoć i sprečili još veću katastrofu - kaže Gugleta.

Vlasnik demantuje glasine da je požar podmetnut, a prema nezvaničnim informacijama, uzrok požara su neispravne instalacije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tea

    13. mart 2014 | 23:54

    Zao mi je ovih zivotinja,jer one ne znaju za zlo I pakost kako je to sad normalno u ovom svetu.Tuga, male I nemocne zivotinje. (normalno familija mi je na prvom mestu ali ovo ostalo je zero) Kako iz dana u dan upoznajem.ljude,sve vise I vise volim zivotinje.

  • Janja

    13. mart 2014 | 23:56

    Jadan covek !

  • Isidora

    14. mart 2014 | 07:02

    Ne mogu se načuditi komentarima pojedinih čitalaca.Ne mogu da vjerujem da neko može biti toliko plitak i zezati se na račun tuđe nesreće.Stidite se!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA