Poremećeni muškarac ubio policajca, trojicu ranio

Incident se desio u Bugarskoj kada je policija pokušala da interveniše nakon nekoliko uzastopnih pretnji koje je napadač upućivao direktoru obližnje škole, jer mu je smetala dečija buka

  • 0

Jedan policajac je poginuo, a trojica su povređena u centralnom delu Bugarske u gradu Ljaskovec kada su pokušali da saslušaju muškarca koji je pretio direktoru obližnje osnovne škole i nastavnom osoblju, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Bugarske.

Prema rečima ministra unutrašnjih poslova Cvetlina Jovčeva, napadač je uhapšen, zadobio je povrede, ali je živ, preneo je AFP.

Petko Savov (53) koji pati od poremećaja ličnosti, zabarikadirao se u svom stanu koji se nalazi preko puta osnovne škole u Ljaskovecu i otvorio vatru na pripadnike specijalne policije, koji su došli da ga uhapse rano jutros.

Policija je prethodno imala nameru da ga ispita jer je direkotru škole poslao seriju poruka u kojima je pretio njemu, nastavnom osoblju i učenicima.

- On je rekao da se iz škole čuje velika buka, koja smeta njemu i njegovoj majci i dodao da je on lovac i da bi stvari mogle da se završe loše - izjavio je direktor škole Nikolaj Kozuharov radiju BNR.

Mediji prenose da je Savov nezaposlen, da nije napuštao svoj stan od 2011. godine i da ima dva karabina i dve druge puške, ali da su mu dozvole za posedovanje oružja istekle pre nekoliko godina.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA