Postignut dogovor sa stanovnicima Zuca o vodosnabdevanju!

Stanovnici Zuca su prihvatili dogovor i u 21.30 sati su se povukli se sa saobraćajnice koju su blokirali tokom dana

  • 3

Hitnom intervencijom "Beogradskog vodovoda i kanalizacije" večeras je sa stanovnicima Zuca, koji protestvuju na Kragujevačkom putu postignut dogovor da se uspostavi ravnomerno snabdevanje vodom gornjeg i donjeg dela naselja u trajanju od po 12 sati dnevno kako bi svi stanovnici imali vodu. Saobraćaj na Kragujevačkom putu ponovo normalno funkciniše.

KOLAPS KOD AVALE: Građani blokirali put i napravili haos u saobraćaju!

Posle višesatnih pregovora, nažalost, stanovnici donjeg i gornjeg dela naselja nisu mogli da se sami dogovore da oni koji žive u nižim delovima štede vodu i ne zalivaju bašte kako bi oni koji žive u višim delovima naselja takođe imali vodu za piće i elementarne potrebe. S obzirom da sami stanovnici nisu postigli dogovor, predsednik opštine Voždovac Aleksandar Savić, predsednik mesne zajednice i ja kao direktor JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija" predložili smo građanima koji nemaju vodu, da se dok bude trajalo stanje velikih vrućina, svaki deo naselja naizmenično snabdeva na po 12 sati.

Oni su to prihvatili i u 21:30 sati su se povukli se sa saobraćajnice koju su blokirali tokom dana. Za ovakvu odluku dobili smo saglasnost rukovodstva Skupštine grada – rekao je Svetozar Veselinović, generalni direktor JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija".

Foto: flickr/Peter Dutton Foto: flickr/Peter Dutton

– Obavestio sam građane da će JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija" predložiti Skupštini grada Beograda da se hitno izmene propisi o komunalnom redu kako bi se, kada se proglasi crveni meteo alarm, stvorio pravni osnov da budu kažnjeni oni koji vrše zloupotrebe i neracionalno koriste vodu za piće tako što zalivaju bašte i travnjake.

Crveni meteo alarm znači da su temperature ekstremno visoke i u takvoj situaciji svi moramo da se ponašamo primereno i da štedimo vodu a oni koji to ne žele da čine treba da budu sankcionisani. Izmena propisa omogućiće komunalnim policajcima kontrolisanje nenamenskog trošenja vode, jer je dolazi do očiglednih zloupotreba koje moraju biti sankcionisane – rekao je Svetozar Veselinović, generalni direktor JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija".

On je apelovao na stanovnike prigradskih delova grada da učine sve kako bi se sprečilo neracionalno trošenje vode i tako omoguće svim korisnicima optimalno snabdevanje dok traje stanje crvenog meteo alarma.

Ponovio je poziv građanima Beograda da u ovako ekstremnim situacijama misle na svoje komšije koji žive u višim delovima grada i pokažu elementarnu solidarnost.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jašta more

    21. jul 2015 | 00:20

    Jos kada bi prali ulice Beograda tehničkom umesto pijaćom vodom bilo bi super. Senjaku ugasite vodu na par sati pa da vidimo šta će biti!?

  • Avalska sela!!!!

    20. jul 2015 | 23:15

    Nadam se da ce i ostala Avalska sela uci u tu pricu!!!!

  • Milance

    21. jul 2015 | 08:04

    Ovo nema nigde samokod nas neki dogovori a obaveze kao da ne postoje nigde.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA