KNEZ MIHAILOVA ULICA VIŠE NIKADA NEĆE BITI ISTA: Menja svoj izgled zauvek!

Glavni gradski urbanista Milutin Folić naveo je da grad Beograd ulaže velike napore u širenje pešačke zone u Knez Mihailovoj ulici

  • 8

Usvojena je preporuka da se bašte lokala sa pratećim elementima ne postavljaju u samoj Knez Mihailovoj u Beogradu već u bočnim ulicama čime se glavni pešački tok ne ugrožava, kao što je to danas slučaj, izjavio je gradski urbanista Milutin Folić.

Rekonstrukcija Ulice vojvode Milenka teče po planu! (FOTO)

Oni koji već imaju dozvolu za postavljanje bašte u Knez Mihailovoj moći će da ostanu tu do njenog isteka, ali će morati da se vrate u okvire za koje su dobili saglasnost i da se bojom i tipom senila prilagode važećoj odluci što trenutno nije slučaj, jer gotovo svi lokali idu van svojih gabarita, objasnio je Folić.

On je naveo da grad Beograd ulaže velike napore u širenje pešačke zone u Knez Mihailovoj, ali da nesavesni pojedinci ugrožavaju postojeću pešačku zonu zbog čega je situacija u ovoj ulici apsolutno neprihvatljiva, piše u saopštenju.

U za to određenim zonama, kako se navodi, dozvoljeno je postavljane suncobrana kvadratnog oblika u bež boji, bez karnera i reklama, uz izuzetak ulica Kralja Petra i Zmaj Jovine gde su predviđene tende na dve vode paralelno sa ulicom.

(Telegraf.rs/ FoNet)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • KIZA

    23. maj 2016 | 20:38

    Napokon da se cuje prava vest

  • made in great britain

    23. maj 2016 | 20:48

    Sta je karner? I jos samo da sredite one ploce po kojima se gazi. Katastrofa su. Pogotovo kad su pune vode.

  • Ojler

    23. maj 2016 | 23:21

    Stanje nije takvo zato sto su vlasnici lokala bahati vec zato sto gradske inspekcijske i komunalne sluzbe ne rade svoj posao i nisu u stanju da odrzavaju red u gradu i nateraju vlasnike da postuju pravila!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA