≫ 

Dan sećanja na stradale u Oluji 5. avgusta u Beogradu

Komesarijat za izbeglice i migracije Srbije saopštio je da će se obeležavanje sećanja na akciju Oluja, održati Crkvi svetog Marka u Beogradu, 5. avgusta

  • 26

Komesarijat za izbeglice i migracije Srbije saopštio je danas da će obeležavanje Dana sećanja na stradale i prognane tokom vojnopolicijske akcije "Oluja",  biti održano u petak, 5. avgusta, u Crkvi svetog Marka u Beogradu.

Selaković: Ovo nije najgore što možemo očekivati od Hrvatske!

Polaganje venaca i parastos će biti održani od 11 do 12 časova, a potom je predviđena i šetnja učesnika posvećena stradalim Srbima od Crkve svetog Marka do Narodne skupštine i hotela Moskve, pa preko Brankovog mosta do Sava centra.

21 GODINU SE ČEKALO NA TRUNKU SAOSEĆANJA: Pokrenuta peticija izvinjenja zbog "Oluje"

Od 14 do 15.30 sati biće održana memorijalna akademija u velikoj dvorani Sava centra pod nazivom “I Srbi su žrtve“.

Savez Srba iz regiona i Koalicija udruženja izbeglica pozivaju sve prognane Srbe i sve druge zainteresovane građane da svojim prisustvom doprinesu obeležavanju Dana sećanja.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • genocidna hrvatska

    3. avgust 2016 | 10:34

    Dan GENOCIDA nad Srbima.genocidna hrvatska je uz pomoc nato snaga protjerala maticno stanovnistvo sa svojih ognjista u cilju stvaranja etnicko cistog prostora..srbija mora u svakom obracanju koristit rijec GENOCIDNA hrvatska i da se ovaj pojam u vede u knjige u srbiji.

  • Jvz

    3. avgust 2016 | 10:39

    Nikad ne zaboraviti,nikad ne oprostiti...

  • VukBgd

    3. avgust 2016 | 11:09

    Proklete ustaše! Pa samo da vidim komentare jugonostalgičara pa da bacim peglu?! Oprostio im Viteški kralj 1918, oprostio im njihov hrvat I saboac Tito 1945....pa naravno da su besni i oholi kad su prolazili nekažnjeno! Gledam ivu fotografiju i srce mi se cepa... Naša braća i sestrice unesrećeni...uzas!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA