"Beograd na vodi": Dopunili smo dokumentaciju za kulu Beograd, počinju radovi na sledećoj etapi

Zahtev za izdavanje građevinske dozvole za kulu Beograd bio je podnet, ali su određeni detalji usaglašeni u toku samog postupka

  • 3

Kompanija "Beograd na vodi" saopštila je danas da je dopunila dokumentaciju za izdavanje građevinske dozvole za kulu Beograd i da je u postupku dobijanja dozvole za radove na sledećoj etapi.

Kako se navodi u saopštenju kompanije, Ministarstvo građevine, saobraćaja i infrastrukture odbilo je zahtev za izdavanje građevinske dozvole za kulu Beograd kako bi omogućilo da se pravno-formalno podnese novi usaglašeni zahtev.

Dozvole za "Beograd na vodi" do kraja nedelje

Dodaju da je zahtev za izdavanje građevinske dozvole za kulu Beograd bio podnet, ali su određeni detalji usaglašeni u toku samog postupka.

Kompanija navodi da je dopunila dokumentaciju, dobila saglasnost Revizione komisije za stručnu kontrolu tehničke dokumentacije i u postupku je dobijanja dozvole za radove na sledećoj etapi kule Beograd.

Foto: Tanjug/Rade Prelić Foto: Tanjug/Rade Prelić

Ističu da se pripremni radovi na kuli Beograd, koji su počeli polaganjem kamena temeljca u aprilu ove godine, odvijaju u skladu sa dozvolom za pripremne radove, koju je izdalo Ministarstvo građevine, saobraćaja i infrastrukture.

To je, dodaju, prema "lex specialis-u", jedna od tri dozvole koje se izdaju etapno.

Saopštenje SINIŠE MALOG: Evo šta kaže o lažnim navodima o Ugovoru o ,,BEOGRADU NA VODI"!

Podsećaju da je kula Beograd prvi objekat na kome se "lex specialis" primenjuje u delu faznih dozvola i da su sa resornim ministarstvom usaglašavani tehnički aspekti njegove primene.

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović izjavila je ranije danas u Banjaluci da zahtev investitora za gradnju kule u okviru "Beograda na vodi" nije podnet elektronski i da je zbog toga morao da bude odbijen.

Neke stvari su bile predate u papirima, ali to nije ništa neobično i to nije jedini objekat za koji se vrati dokumentacija da se popravi. U ovom slučaju ne postoje suštinski razlozi zbog čega nije dobijena dozvola - nema gospodo više papira, sve je elektronski", rekla je Mihajlović.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vidooki

    21. septembar 2016 | 14:51

    Bolje bi bilo da se posvete stabilizacijom u zemlj da ne ode pod vodom!!?

  • carobnjak

    21. septembar 2016 | 10:10

    ahahaha pa dokle vise sa tim bajkama,zamisli ti ovu pricuu

  • Marko

    11. januar 2017 | 23:17

    Nekanesto lepo ostane iza Vucica bar ce nasa deca moci da se prosetaju I vide nesto lepo u Srbiji ako mi nismo mogli kel je sve ruglo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA