Ove beogradske ulice će biti ujutru zatvorene: Oglasiće se sirena, a onda će uništiti bombu od 250 kg. Evo koliko će akcija trajati

- Preduzet je niz preventivnih radnji, od obaveštavanja građana, zatvaranje ovog prostora od svih lica, zatvaranje saobraćaja i drugo - kazao je Bratislav Rančić, načelnik Uprave za civilnu zaštitu Sektora za vanredne situacije MUP

  • 8

Načelnik Uprave za civilnu zaštitu Sektora za vanredne situacije MUP-a Bratislav Rančić je izjavio da je preduzet niz preventivnih radnji za sutrašnje uništavanje bombe iz Drugog svetskog rata pronađene na gradilištu "Beograda na vodi".

DOBAR DEO BEOGRADA U NEDELJU POD BLOKADOM, ČUĆE SE SIRENA: Uništavaju bombu od 250 kilograma, građani da se sklone od prozora!

- Preduzet je niz preventivnih radnji, od obaveštavanja građana, zatvaranje ovog prostora od svih lica, zatvaranje saobraćaja i drugo - kazao je Rančić za Pink.

Kada je reč o samom uništavanju bombe, on je rekao da će biti primenjeno "usmeravanje eksplozije u određenom pravcu, kao i zatrpavanje kako bi efekti eksplozije bili što manje izraženi.

Prema njegovim rečima, saobraćaj će biti zatvoren u Savskoj ulici, Brodarskoj, zatim na novobeogradskoj strani, a i most Gazela će biti u nekom trenutku zatvoren neposredno pred uništavanje bombe.

Neutralisanje bombe biće izvršeno sutra u periodu od osam do 10 sati, trajaće samo 10 minuta, a prethodiće mu upozorenje sirenama.

Bomba je nađena na devet metara dubine, ima oko 500 kilograma, od čega je 250 kilograma eksploziva i hemijski upaljač, pa ne sme da bude pomerana nego će biti bezbedno uništena na licu mesta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA