≫ 

Ovako su studenti upali na predavanje i počeli da pevaju "Oj Kosovo, Kosovo": Prekinuta tribina Žena u crnom na FPN-u (VIDEO)

Tribina je prekinuta tokom javne prezentacije projekta Ženski sud – feministički pristup pravdi.

  • 14

Četrdesetak učesnika takozvanog Srpskog političkog foruma sinoć je u Beogradu prekinulo tribinu nevladine organizacije "Žene u crnom" na Fakultetu političkih nauka.

ŽENE PROTIV NASILJA NA SAV GLAS: Ni jedna žena manje, ni jedna mrtva više! (FOTO) (VIDEO)

Tribina je prekinuta tokom javne prezentacije projekta Ženski sud – feministički pristup pravdi. Učesnika takozvanog Srpskog političkog foruma, koju čine studenti pomenutog fakulteta, uz transparente posvećene Ratku Mladiću, zaglušujućom bukom prekinulo je skup i organizatorima i gostima delilo letke na kojima su bile ispisane poruke "stop lažima o Srebrenici", "stop prekrajanju istorije", "genocid nad Srbima Podrinja", "ne treba nam objektivnost 'Žena u crnom' " i druge.

Čelnica "Žena u crnom" Staša Zajović  kazala je da nije iznenađena ovim događajem jer se ova grupa ranije oglašavala i preko društvenih mreža i najavljivala nasilne akcije.  

- To je u skladu sa onim što se dešava u političkoj stvarnosti Srbije – to je rastuća fašizacija, revizionizam, promovisanje nekažnjivosti i demonizovanje svih nas koje se zalažemo za solidarnost sa žrtvama zločina – najpre onih počinjenih u naše ime i drugih. Zahvaljujući solidarnosti ostalog dela publike, kao i mnogih profesora Fakulteta političkih nauka, mi smo nastavile razgovor i protekao je u vrlo sadržajnom tonu - kazala je Staša Zajović.

Pogledajte video:

Daljinac baner

(Telegraf.rs / N1)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Petar

    31. maj 2017 | 10:43

    Zene u crnom najveci fasisti

  • Djotun

    31. maj 2017 | 10:05

    Njih treba proterati iz Srbije!!

  • Mire

    31. maj 2017 | 10:18

    Zene u crnom ponovo pokusavaju da lazu ali vise ne , njihovi pokojnici kao vampiri se pojavljuju na biracka mesta.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA