Za njih je to normalno, a drugi se čude: Zemunska gimnazija daje priznanja i učenicima koji nisu najbolji

U svakom odeljenju ima dva, tri đaka koji su zaslužili takve pohvale

  • 0

Da i oni koji nisu najbolji mogu da dobiju priznanje za svoj trud, dokaz je i potez Zemunske gimnazije. To je, kažu u gimnaziji, uobičajena praksa i za njih to nije ništa čudno.

ŠKOLA ZA PONOS SRBIJE: U nju su išli David Albahari, Sava Šumanović i Vučić, a sada će se u njoj sastati EVROPSKE GIMNAZIJE! (FOTO)

- Zemunska gimnazija dala je priznanje učeniku koji nije odličan i nije pobedio na takmičenjima, ali je bio uporan da popravi ocene i promeni ponašanje. Pravi podstrek za njega i bravo za gimnaziju - napisala je u svojoj objavi korisnica Tvitera, a zaposleni u Zemunskoj gimnaziji kažu da taj učenik kod njih nije nikakav presedan.

- To je uobičajena praksa u našoj školi, da đake koji nemaju odličan uspeh, a pokazali su uočljiv rast u obrazovanju i ponašanju, usmeno pohvalimo na sednici ili im uručimo pisane pohvalnice. Mislim da je ovakav motivacioni postupak normalan za svaku školu - rekla je za Blic Ljubica Jelenković, stručni saradnik i psiholog škole.

Ona je bila pomalo zatečena pitanjem, smatrajući da je praksa koju oni primenjuju veoma uobičajen potez kojim se deca motivišu da poprave ocene i veruje da se primenjuje u svakoj školi ili da bi bar trebalo. Takvih slučajeva je mnogo tokom školske godine, kaže ona, te ne može ni da pretpostavi na koga se tvit odnosi.

Kad bi svi kao Zemunska gimnazija, Foto: Telegraf

- Radila sam, na primer, sa učenikom koji je imao šest jedinica, napravili smo plan odgovaranja i uspeo je da popravi pet ocena, a ostao je jedan predmet za popravni. Došao je posle toga i pružio ruku, ali to je zapravo bila njegova borba - rekla je Ljubica Jelenković, ističući da trud dece uvek valja nagraditi.

Upravo Ljubica Jelenković predlaže učenike za koje smatra da su zalaganjem zaslužili pohvale i kaže da u proseku ima dva, tri takva đaka u svakom odeljenju.

Ona je objasnila i da ne leže svakom detetu baš sve oblasti i predmeti i to je sasvim normalno. Zbog toga se u njihovoj školi mnogo pažnje posvećuje vannastavnim sekcijama, u kojima deca mogu da se pronađu i istaknu.

VIDEO: Osnovne škole u Finskoj samo spolja liče na one u Srbiji

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA