MEDENO: Spasavanje uplašene mačke sa drveta u centru grada! (FOTO)

Životinja je na granama drveta provela tri dana, ali nijedna gradska služba nije došla da pomogne, iako meštani ulice tvrde da su zvali. Na kraju, mačku su sa drveta skinuli momci iz Gorske službe spasavanja

  • 1

Ekipa Gorske službe spasavanja je, u akciji koja je izgledala kao u filmu, sa drveta u Lazarevačkoj ulici spasla - mačku. Uplašena životinja provela je na granama drveta tri dana, ali niko od meštana obližnjih zgrada nije mogao da joj pomogne. Oni su pokušali da pozovu neku od gradskih službi ali, kako nijedna nije bila nadležna, mačku su spasli momci iz GSS-a.

Čitav problem prijavila je stanarka u jednoj od okolnih zgrada, Milica Predić.

- Prvo su mi na pamet pali vatrogasci, ali oni su rekli da to nije njihova nadležnost, da ne mogu da dođu i da probam u 'Gradskom zelenilu' ili 'Elektrodistribuciji' jer oni imaju mehanizaciju potrebnu za to, ali su me upozorili da ni oni verovatno neće moći da dođu. Zatim sam otišla u veterinarsku apoteku, pitala njih, i niko ništa nije znao. Kada sam se konačno setila prijatelja koji ima dugačke merdevine, drugarica je predložila Gorsku službu spasavanja - ispričala je Milica za sajt Životinje.rs.

Momci iz GSS-a stigli su za pola sata, ali akcija nije bila jednostavna. Oko 21 sat prvi se na drvo popeo Jovan Saković a zatim i Marko Radanović. Međutim, pošto se uplašila svojih spasilaca, mačka je sa grane skočila na krov zgrade. U prvi mah je izgledalo kao da se akcija spasavanja završila, ali stanari su shvatili da ona neće moći bez pomoći da se spusti sa njega.

Tada je napravljen "plan be". Preko stana u potkrovlju, ovi momci popeli su se na krov, gde su videli uznemirenu macu.

- Bila je dosta uzrujana i shvatili smo da ne treba da pokušavamo da je umirimo. Odlučili smo da je navedemo da skoči u naručje trećem članu spasilačkog tima koji je stajao na prozoru - objasnio je Jovan Saković.

Tako je i bilo. Maca je dospela kod njega, a zatim je spuštena na niži sims, odakle je konačno mogla bezbedno da skoči na zemlju.

- Ovo je jedan u nizu primera situacija u kojoj ostale vojne i civilne službe nemaju adekvatno rešenje kako za ljude tako i za životinje, pa delovanje Gorske službe spasavanja u konkretnim situacijama predstavlja poslednju nadu. Iako nije u pitanju čovek, u nevolji je bilo živo biće i mi smo rešili da pomognemo - rekao je Marko Radanović.

(M. S. / zivotinje.rs / Foto: zivotinje.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA