Beogradski splavovi na udaru, inspektori masovno kontrolišu

- Telefon otvoren za prijavu rada na crno daje rezulatate i daje veće poverenje u inspekciju rada - rekao je ministar rada, zapošljavanja i socijalne politike Zoran Đorđević

  • 4

Ministar rada, zapošljavanja i socijalne politike Zoran Đorđević kaže da je po proveri beogradskih splavova otkriveno da je zaposlen veliki broj radnika koji su radili na crno.

Šljivovicu su nam ukrali Česi, na ajvar su navalili Slovenci i Makedonci, ali ove proizvode smo uspeli da zaštitimo i ne zna se koji je bolji

Kako je kazao za Prvu TV, posle kontrole 80 odsto njih je dobilo ugovore i za njih su plaćeni porezi i doprinosi.

On je kazao da telefon otvoren za prijavu rada na crno daje rezulatate i da je veće poverenje u inspekciju rada.

Govoreći o invalidskim penzijama, Đorđević je kazao da je na proveri do sada bilo 81.000 njih, od toga je 5.300 invalidskih penzionera pozvano na proveru, od čega je 284 penzija obustavljeno zbog neregularnosti.

Ministar rada, zapošljavanja i socijalne politike Zoran Đorđević-Foto: Tanjug/Zoran Zestic

Ministar rada je za septembar najavio i pregovore sa socijalnim partnerima o novoj minimalnoj ceni rada. NIje iznosio detalje, ali je naveo, da idemo u pozitivnom pravcu i da očekuje da radnici budu zadovoljni. 

Sledeće nedelje u skupštinsku proceduru ući će izmene zakona kojim će biti omogućena isplata naknada za rođenje prvog, drugog, trećeg i četvrtog deteta. Reč je o iznosima od 100.000 dinara za rođenje prvoog deteta, za drugo dete je predviđena isplata po 10.000 dinara tokom dve godine, za treće 12.000 dinara deset godina i za četvrto 18.000 u periodu od takođe deset godina, najavio je ministar.

Glavna novina je, kako je kazao Đorđević, što će naknade direktno uplaćivati Ministarstvo na račun majkama, jer je najviše primedbi bilo na poslodavce koji ne isplaćuju novac na vreme.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mungos

    15. jun 2018 | 10:17

    Mogla bi i sanitarna inspekcija da češlja splavove kao i supermarkete, jer radnici ne peru ruke, šetaju se miševi po radnjama, kuhinje na splavovima su blago rečeno užasne i štrokave.

  • Ivana

    15. jun 2018 | 11:36

    Dzabe vam sve kad do 30te prijavljuju preko omladinske zadruge!

  • sanja

    16. jun 2018 | 00:04

    Ne znam sta su potrebne prijave?po meni bi inspektori trebali da svaki dan izadju na teren i pročešljaju jedan zadati deo i tako u krug uvek da se proverava tako da privatnici uvek budu na stend bayu!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA