≫ 

Detalji strašne tragedije srpskog dečaka (13) u Hrvatskoj: Drugovi su otišli da igraju košarku, on je ostao u moru i utopio se

Sat vremena su pokušavali da ga reanimiraju, a onda su konstatovali smrt

  • 20

- Je li živ, je li živ?, vikala je majka dečaka Luke M. (13) iz Novog Sada koga su u subotu iza 19 sati u uvali Mala Lozna u Postiri na Braču pronašli na dnu mora 50-ak metara od obale.

Dečak (13) iz Srbije se utopio u Hrvatskoj!

Iako su mu u pomoć odmah priskočile dve medicinske sestre koje su se našle na plaži, lekar iz Engleske na godišnjem odmoru i vozilo Hitne pomoći iz Supetra dečaka nisu uspeli da spasu.

Sat vremena su pokušavali da ga reanimiraju, a onda su konstatovali smrt.

- Iznajmili su kajak, on i njegovi prijatelji, od 17 do 19 sati, ali su ga vratili već oko 18:25. Kazali su da im je dosta, dvojica su otišla na školsko igralište na košarku, a on je rekao da će se još kupati - dobro je zapamtio sve detalje jedan od očevidaca.

- U 19 sati došao je jedan Slovenac da vrati pedalinu, bio je s porodicom i rekao je: "Ima li neko masku, čini mi se da tamo neko roni ili je mrtav, ali ne želim da dižem uzbunu ako nisam dobro video?" Dao sam mu masku i kad je došao na to mesto počeo je da mi signalizira.

Foto-ilustracija: Flickr/Kevin Makice

Sa sinom sam otišao tamo brodom i zaista na dnu, na nekih sedam metara dubine je bilo telo, kao da leži na prsima. Odmah se pojavio i meštanin koji roni na dah do 50 metara dubine, izvukao ga na površinu, ubacili smo ga u brod i počeo sam oživljavanje.

Kad smo došli do plaže, oko 19:10 sati, nastavili su s reanimacijom, ali nije bilo pomoći - kazao je meštanin, inače dugogodišnji policajac. Majka dečaka za to je vreme bila na plaži. Kad su ga doveli na plažu nesrećna žena potrčala je prema njemu dozivajući njegovo ime.

- Nema se što reći, strašna tragedija - kaže drugi očevidac, a devojka koja je promatrala dramu na plaži kaže kako je bila uverena da će dečak oživeti.

Kako je u pitanju strani državljanin sprovodi se obdukcija kako bi utvrdili tačan uzrok smrti - završava priču očevidac tragedije.

Kako pišu Novosti, porodica malog Luke je letovala u Splitskoj, mestu udaljenom nekoliko kilometara od mesta gde se dečak utopio.

(Telegraf.rs/24sata.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA