Miškovićima spojeno suđenje: Glavno ročište 30. oktobra

U toku suđenja postupak je bio razdvojen prema Miroslavu Miškoviću da zbog zdravstvenih problema i mogućnosti da prisustvuje suđenju

  • 5

Specijalni sud u Beogradu odlučio je da se suđenje Miroslavu Miškoviću njegovom sinu Marku, Milu Ðuraškoviću i ostalim optuženima, ponovo spoji u jedinstveni postupak i zakazao im početak ponovljenog suđenja za 30. oktobar.

Vučić burno reagovao na oslobađajuću presudu Miškovića: Evo vam tajkuni, neka vam vode državu i neka pokradu sve što je stvoreno

Oslobođen Miroslav Mišković!

Apelacioni sud u Beogradu nedavno je ukinio prvostepenu presudu kojom su Miškovići i Ðurašković bili osuđeni za poresku utaju i naložio da im se suđenje ponovi za to delo, a Ðuraškoviću i njegovim saradnicima i za zloupotrebe sa kruševačkim FAM-om.

Sva trojica su zbog nedostatka dokaza istom odlukom Apelacionog suda pravosnažno oslobođeni optužbi za zloupotrebe sa putarskim preduzećima, zbog čega su bili prvobitno uhapšeni u decembru 2012.

Foto: Tanjug/Tanja Valič

Portparol suda Bojana Stanković rekla je Tanjugu da je krivično vanpretresno veće 3. oktobra usvojilo predlog tužioca za organizovani kriminal i donelo rešenje kojim je spojilo krivični postupak protiv Miškovića i protiv Đuraškovića i drugih zbog produženog krivičnog dela zloupotreba položaja odgovornog lica i krivičnog dela poreska utaja i odredilo da će se ubuduće voditi jedinstveni postupak.

U ovom slučaju prvobitno je vođen jedinstveni postupak od 10.decembra 2014. godine, jer su mahom isti optuženi iz Ðuraškovićevog procesa za FAM bili optuženi i za zloupotrebe sa putarskim preduzećima.

Foto: Marko Todorović

U toku suđenja postupak je bio razdvojen prema Miroslavu Miškoviću da zbog zdravstvenih problema i mogućnosti da prisustvuje suđenju.

Stanković je napomenula da je sud predlog Miškovićevog branioca da se oglasi stvarno nenadležnim odbio kao neosnovan, imajući u vidu da su prethodno navedeni krivični postupci spojeni i da se vodi jedinstveni postupak.

Glavni pretres u ovom krivičnom postupku zakazan je za 30. i 31.oktobar.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Badza

    6. oktobar 2017 | 11:29

    Zbog takvih lopova,Srbija je dovedena u ovakve probleme,ako je pravde trebao bi biti osudjen do kraja zivota u zatvor on i svi ostali pod strogim nadzorom.

  • Pop

    6. oktobar 2017 | 13:21

    Misković je proglašen lopovom za sve ostali su prošli a on uživa nista se nije promenilo

  • Dejan

    6. oktobar 2017 | 12:48

    Da vidimo da li je sud sredstvo legalizacije Lopova kao sto je Miskovic.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA