100 ljudi izašlo sa projekcije novog nasilnog filma u Kanu zbog brutalnih scena: Čak su i filmski kritičari bili zgroženi (VIDEO)

Osim publike, zgroženi su bili i filmski kritičari, a i sam reditelj je priznao da je ovo njegovo dosad najnasilnije delo

  • 4

Film "The House That Jack Built" Larsa fon Trira se prikazivao u sklopu Filmskog festivala u Kanu, a ovu projekciju je napustilo čak 100 ljudi, među kojima su bili i filmski kritičari.

Publika navodno nije mogla da izdrži scene nasilja u filmu zbog njihove brutalne živopisnosti. Osim publike koja je otišla sa premijere, u ovom stavu se slaže i danski reditelj koji je priznao da je to do sada njegov najnasilniji film.

Naslovnu ulogu Džeka tumači Met Dilan, radi se o serijskom ubici koji je ubio više od 60 ljudi, a vremenom je smišljao sve bolnije metode oduzimanja života. Tokom 12 godina film prati njegov život i prikazuje kako se pretvorio u krvoločnog ubicu. Ubistva i sakaćenje dece su među scenama koje su zgrozile gledaoce.

U publici su uglavnom bili filmski kritičari, a nakon premijere izrazili su svoje gađenje Tviteru.

- Otišao sam s premijere filma Larsa fon Trira. Užasan film. Nije trebalo da bude napravljen - napisao je kritičar Rodžer Fridman.

Novinarka Al Džazire Čarli Anđela rekla je da je izašla usred filma "jer ubistvo dece nije umetnost".

- Upravo sam otišao s filma Larsa fon Trira. Odvratno. Pretenciozno. Izaziva povraćanje. Mučno. Očajno - napisao je "The Oscar Predictor".

Kritičari su otkrili da je scena zbog koje su izašli ona u kojoj Džek upire pušku prema dvoje male dece i puca im u glave. Druge dve scene koje su ih razbesnele su ona u kojoj je Rajli Kio odsečena dojka i ona u kojoj dete makazama reže nogu patki.

Oni koji su ostali, šest minuta su tapšali nakon završetka filma.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milance

    16. maj 2018 | 15:24

    Da li ce ovako reagovati kada budu gledali film o Jasenovcu ?

  • Zile

    16. maj 2018 | 15:23

    Posle se cude kako su deca nasilna i kako se tuku.Sta gledaju ?? To se urezuje u um.Ovaj svet je uzasan i bezosecajan.Osudjen je na propast.

  • Wien

    16. maj 2018 | 17:37

    Ma sta je to za ustase i siptare...????...mala maca...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA