≫ 

Kad pametni zaćute... Knjige Ive Andrića i Slavka Kalezića prodaju po istoj ceni, pevačevo štivo čak bacilo u drugi plan velikog nobelovca

Broj papira i masna korica, da li se tako meri vrednost književnog dela?

  • 4

Teško je porediti ostale pisce sa naših prostora sa Ivom Andrićem, saglasni su mnogi. Čak nezamislivo i donekle nedopustivo. Ipak, uz nesagladivi kulturni doprinos i književni značaj, naš jedini dobitnik Nobelove nagrade za književnost u ceni izjednačio se sa Slavkom Kalezićem.

Besmislao novčanog izraza ponude i potražnje zabeležila je fotografija nastala u jednoj knjižari, na kojoj su po 5.90 evra izjednačeni lik Andrića i najpoznaitiji kao predstavnik Crne Gore na Evroviziji 

Da li je Muzej iluzija uopšte mesto za decu? Roditelji imaju podeljena iskustva, a stručnjaci isti stav

"Moja istina" završila je u prvom planu fizički, ali na "Na Drini ćuprija" ili "Gospođica" bunariće se i sa dna, prekrivene najvećom gomilom i još koji vek kasnije.

Vrednost je izjednačena, ali samo po ceni.

"Svako delo nađe put do onog do koga treba", zaključila je jedna korisnica društvenih mreža.

Slavko se, doduše i ranije samouvereno merio sa drugim velikanima.

-  Njegoš, da je živ, istinski bi me podržao. Vi koji ga pominjete, ako ste čitali "Gorski vijenac" ili "Noć skuplja vijeka", treba da znate da je on bio izuzetan mislilac i empata. Prepun simbolike i životne energije. Njegoš, da je živ, uživao bi u talentu i misiji svog zemljaka i bio ponosan što ga predstavljam u svetu. A ovih dana svedočimo o pisanju celog sveta o mojoj malenkosti. O Slavku Kaleziću iz Bjelopavlića. Zato, ne gubite vreme na pokušaj zaustavljanja cunamija. Cunami je nemoguće zaustaviti – napisao je on pre Evrovizije.

VIDEO: Dr Nele Karajlić i misterija kuće u Solunskoj 28

(Telegraf.rs/M.Ro.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Podgorica

    27. avgust 2018 | 12:57

    A sto ocekivat drugo u zemlji dje je Milo predsjednik ?!

  • Miki

    27. avgust 2018 | 13:00

    Pa i kod nas je skuplja knjiga sto je napisala ona cirkovic il kako se preziva ona sto je opljackala one dijamante. A tek koju bi cenu imala knjiga koju bi napisale stanija ili soraja.

  • Van

    28. avgust 2018 | 09:47

    Sve je to razumljivo u zemljama u kojima su poremečene vrednosti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA