Radomir Nikolić: Bojim se da nisam gradonačelnik, već stečajni upravnik Kragujevca!

Funkcioner SNS izabran je na sednici Skupštine grada Kragujevca tajnim glasanjem. Za njega je glasalo 49 od 87 odbornika

  • 2

Za novog gradonačelnika Kragujevca izabran je kandidat SNS-a Radomir Nikolić. Nikolić je izabran na sednici Skupštine grada Kragujevca tajnim glasanjem. Za njega je glasalo 49 od 87 odbornika.

Za Nikolićevog zamenika izabran je Obrad Turković iz Pokreta za naš grad, a izabrani su i novi članovi Gradskog veća, javlja dopisnik RTS-a.

Prethodno je sa mesta gradonačelnika smenjen Veroljub Stevanović. U obraćanju novinarima, Radomir Nikolić je rekao da je grad u izuzetno teškoj situaciji i pred bankrotom.

- Čekaju nas teške mere i teška vremena. Sprovešćemo reviziju kompletnog sistema. Ipak, bojim se da me danas niste izabrali za gradonačelnika nego za stečajnog upravnika jer su gradska preduzeća u teškoj situaciji - rekao je Nikolić. Istakao je da novu vlast, koja nije ni kriva ni dužna, čekaju štrajkovi u svim javnim preduzećima, ali da veruje u svoj tim, i očekuje pomoć Vlade Srbije u rešavanju mnogobrojnih problema grada.

Novi gradonačelnik Kragujevca najavio je i reviziju, tj. analizu stanja u svim gradskim preduzećima. Spreman je, kaže, na saradnju sa svima i jedino što neće dozvoliti, to je javašluk.

Radomir Nikolić, diplomirani menadžer, rođen je u Kragujevcu 1976. godine. Osnovnu i srednju školu završio je u Kragujevcu, a fakultet u Beogradu. Radio je u privatnom i javnom sektoru, najpre kao komercijalista, zatim kao službenik u Komercijalnoj banci i "Srbijagasu".

Član je Srpske napredne stranke. Politički je aktivan od 2009. godine. Obavljao je funkciju predsednika GO Kragujevac u periodu 2010–2012. U junu 2012. izabran je za potpredsednika Glavnog odbora, a u oktobru iste godine za predsednika Izvršnog odbora SNS-a. Ovu funkciju i dalje obavlja.

Na lokalnim izborima 2012. godine bio je prvi na odborničkoj listi SNS-a.

Odslužio je vojni rok. Oženjen je, otac je troje dece.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mirko

    29. oktobar 2014 | 16:39

    Prethodna vlast u Krgaujevcu je ispraznila kasu.Nova vlast je stavljena u tesku poziciju.

  • Lale

    30. oktobar 2014 | 10:41

    Jel mora da se ima diploma megatrenda za gradonačelnika,samo pitam?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA