Selaković: Dok Vučić ima poverenje u mene ostajem ministar!

- Do onog trenutka dokle premijer bude imao to poverenje i verovao da mogu da izlazim u susret izazovima - biću ministar - rekao je ministar pravde

  • 3
Vlada Srbije, sednica, trodnevna žalost, ministar pravde i državne uprave Nikola Selaković Foto: Milena Đorđević

Šteta od četvoromesečnog štrajka advokata je nemerljiva, jer ne predstavlja samo broj neodržanih procesa, već je mnogo šira, ističe ministar pravde Nikola Selaković.

- Teško može ta šteta da se izmeri. Možemo samo da konstatujemo da je naneta velika šteta i da je nemerljiva. To je četiri meseca propuštenih prilika, ali je dobro što smo na kraju do kompromisnog rešenja došli razgovarajući za stolom -  rekao je Selaković u intervjuu "Nedeljniku".

Prema njegovim rečima, srpsko pravosude je sistem koji i dalje ima sve one probleme koje je imalo i pre štrajka, ali mora da se nastavi rad s ciljem da se pravosuđe promeni i dovede na nivo koji građani Srbije zaslužuju i u koje će imati poverenja.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Na pitanje o ostavci, koju je pored ostalog advokatura tražila tokom štrajka, Selakovć je podsetio da je na ministarsko mesto došao na predlog premijera Aleksandra Vučića, kao čovek u kojeg je on iskazao veliko i jako poverenje.

- Do onog trenutka dokle on bude imao to poverenje i verovao da mogu da izlazim u susret izazovima - biću ministar. Ovde nisam došao zbog sopstvene želje za funkcijom ili foteljom. Došao sam zato što sam u SNS i što je Vučić prepoznao snagu koja posle nekoliko decenija retrogradne putanje Srbije na svim poljima može da doprinese pozitivnim promenama u državi - napomenuo je Selaković.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • davca

    29. januar 2015 | 22:53

    Do onog trenutka dokle premijer bude imao poverenje u ministra bice mu bezbedna stolica,ne samo njemu vec svima..Ako bude radio kao i do sada ne vidim razloga za to..

  • VesnaČ

    29. januar 2015 | 19:12

    Premijer je postavio ljude koji ce svoj posao obavljati casno. Bilo bi sramotno da ga bilo ko od tih ljudi izneveri. Mada i da pokusaju to ce biti sankcionisano na vreme, s obzirom da vidimo kako Vucic resava propuste koji se prave u radu.

  • NadaB

    29. januar 2015 | 17:16

    Svi koji rade posteno i koji ne rade protiv ove drzave Vucic ce podrzati!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA