VULIN: Hag preko Šešelja pokušava da destabilizuje Srbiju i sruši Vučića!

- Žalbeno veće je donelo odluku da se Šešelj vraća u pritvor u Šseveningenu i na taj način pokušava da Srbiju uvuče u sukob između suda, tužilaštva ili koga god u Haškom tribunalu - kaže lider Pokreta socijalista

  • 10

Predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin izjavio je danas da je zahtev Žalbenog veća Haškog tribunala za vraćanje Vojislava Šešelja u Hag pokušaj destabilizacije Srbije i rušenje premijera Aleksandra Vučića.

- Žalbeno veće je donelo odluku da se Šešelj vraća u pritvor u Šseveningenu i na taj način pokušava da Srbiju uvuče u sukob između suda, tužilaštva ili koga god u Haškom tribunalu. Ova odluka je usmerena prvenstveno na destabilizaciju Srbije, rušenje vlade Aleksandra Vučića i direktno rušenje predsednika srpske vlade - rekao je Vuin u izjavi novinarima.

VUČIĆ LJUT NA HAŠKI TRIBUNAL: Odluka o Šešelju je NEMORALNA!

On je primetio da je zahtev Žalbenog veća za vaćanje Šešelja u Hag došla neposredno nakon obeležavanja godišnjice bombardovanja kada je prvi put jedan srpski premijer rekao da je "u pitanju NATO agresija a nekakva akcija".

- Srbiji je krenulo na bolje, Srbija je ima više novca, rešila je svoju Železaru, počela je više da zapošljava i ne treba o tome ni slučajno da pričamo, već da govorimo o tome da li će doći do sukoba na ulicama, da li će se Šešelj predati ili neće, da li će vlada biti izdajnička, a neki drugi patrioti - poručio je Vulin.

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

On je podsetio da je prilikom puštanja Šešelja iz Haškog tribunala novembra prošle godine, javno zahtevo od tog tribunala da ne traži kasnije vraćanje lidera radikala u pritvor, kao i da je odluka o puštanju bila usmerena protiv srpske vlade.

Ovo je, kako je rekao, još jedan pokušaj da Srbija postane nestabilna zemlja u kojoj će se ljudi sukobljavati na ulicama.

Na pitanje novinara šta Srbija radi povodom tog zahteva, Vulin je odgovorio da će se to videti i da će on lično na današjnoj sednici vlade pokrenuti to pitanje, rekavši da je jasno koje zemlje stoje iza zahteva Žalbenog veća.

- To su zemlje koje nisu htele da dođu na obeležavanje gidišnjice bombardovanja i koje imaju svoje predstavnike i sudije u Žlabenom veću - kazao je Vulin.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • д.....

    30. mart 2015 | 15:12

    А по чему је то Србија па стабилна?

  • Dejan B.

    30. mart 2015 | 15:13

    To su zlikovci

  • gaga vuk

    30. mart 2015 | 16:04

    Okanite se g-din Vulin Seselja i stranackih prepucavanja, narod tesko zivi interesuje ga PRIVREDA, nemojte se stalno takmiciti u davanju bombasticnih izjava, dosta je bilo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA