VUČIĆ: Zapadni političari imaju negativan stav prema platformi za Kosovo!

- U razgovoru sa Tomislavom Nikolićem, jedna od važnih stavki stav zapadnih političara, to je nešto o čemu moramo da razgovaramo jer mi vodimo politiku nezavisne i suverene zemlje - poručio je premijer

  • 9

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić kazao je da će prvo razgovarati sa predsednikom Tomislavom Nikolićem o platformi za Kosovo i Metohiju, a da će u javnost izaći, ako nešto od toga bude bilo realno izvodljivo.

On je kazao da je jedna od važnih stavki o kojoj treba da se razgovara i stav zapada, koji je kako je naveo "izrazito negativan".

- Stav zapadnih političara je izrazito negativan. Mi o tome moramo da razgovaramo. Mi vodimo politiku nezavisne i suverene zemlje. To će u razgovoru sa Nikolićem biti jedna od važnih stavki - kazao je Vučić.

Vučić je kazao da će o platformi razgovarati i da je važno da se u tim razgovorima razmišlja o bezbednosti Srba na Kosovu, ali i o životu cele Srbije.

On je dodao da nije realno da se očekuje da Srbija ima svoje institucije u Srbici, Glogovcu i Uroševcu, ali da je to problem loše vođene politike u veoma dugom periodu.

Vučić je kazao da Srbi i Albanci veoma dugo žive kao odvojena društva.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • lazar

    24. maj 2015 | 23:07

    Mozete im dati sve,oni ce opet i dalje napadati i jurisati prema Srbiji! Opametimo se vec jednom to je takav narod,kojem nikada ne smes verovati! A svi znamo a i vi politicari da oni imaju USA i EU kao saveznike koji ih huskaju i odobravaju svaki njihov teroristicki napad ne samo u Srbiji vec na celom Balkanu!

  • nerezine

    25. maj 2015 | 09:22

    naravno da zapad nije zadovoljan , PRDSEDNIK SRBIJE radi SRPSKU stvar , podrzavam kurs predsednika SRBIJE ...

  • S.C.

    25. maj 2015 | 06:37

    Siptari nisu nikad zadovoljni uvek ce da divljaju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA