≫ 

SRBIJA DOBIJA NOVU VLADU: Evo šta se sve dešavalo u NARODNOJ SKUPŠTINI

Samo na Telegrafu iz minuta u minut pratite sve što je u vezi sa formiranjem nove Vlade

  • 1

 Aleksandar Vučić je danas u Skupštini Srbije saopštio imena ministara u novoj vladi i taj predlog predao predsednici parlamenta Maji Gojković, zatim je najavio da će sutra čitati svoj ekspoze, govorio je o budućim planovima i sinoćnjem porazu Novaka Đokovića.

16.15 Kandidat za novog ministara prosvete Mladen Šarčević izjavio je danas da će raditi na poboljšanju kvaliteta obrazovanja i efikasnosti tog procesa.

- Cilj je da se poboljša kvalitet obrazovanja, a uz to moraće da se prati i efikasnost tog procesa - rekao je Šarčević.

15.55 Populaciona politika, prevencija nasilja i zaštita ugroženih i osetljivih grupa trebalo bi da budu oblasti kojima će se baviti ministarstvo bez portfelja na čijem čelu će biti zamenica predsednika SPS Slavica Ðukić Dejanović.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

- Pretpostavljam da će to biti zadaci, ali sačekajmo prvo da čujemo šta će sutra reći mandatar - rekla je Ðukić Dejanović

Ona je saopštila da će zbog prelaska u vladu napustiti dosadašnje mesto direktora klinike za psihijatrijske bolesti "Laza Lazarević".

14.25  Vučić je najavio čitanje svog ekspozea, koji će iz poštovanja prema građanima čitati stojeći.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

- Govoriću onoliko koliko bude trebalo, a biće više sati. Ja sam se za to veoma marljivo i ozbiljno spremao, jer mislim, iako znam da dobrom delu građana Srbije, posebno deo finansija, neće biti uvek zanimljiv i jasan, da je to naša obaveza zbog građana - rekao je Vučić-

14.07 Mandatar za sastav vlade Aleksandar Vučić izjavio je danas da zna da je buduća ministarka državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić gej, ali da ga njena privatna opredeljenja ne zanimaju, da ga jedino zanimaju njeni poslovni rezultati i poručio da je Brnabićeva dobrodošla u Vladu Srbije.

Foto: Tanjug/Dragan Stanković Foto: Tanjug/Dragan Stanković

- Ako možete da mi kažete nešto loše o njenoj poslovnoj biografiji, recite. Mene samo zanima šta će da bude njen rezultat u teškom poslu koji je pred njom - rekao je Vučić.

13.49 O sinoćnjem porazu Novaka Đokovića, kada je pokazao iskrene emocije zbog toga što je iskreno plakao, Vučiić je rekao da njegove suze vrede više od svega što su neki pametnjakovići uradili u životu.

Foto: Profimedia/AFP, Marko Todorović

- Njegove suze govore koliko on voli svoju zemlju. Za sve one koji prozivaju Novaka imam da kažem: “više vrede njegove suze nego sve što su ti pametnjakovići uradili u životu – rekao je Vučić.

13.45 Novu Vladu Srbije činiće bar polovina dosadašnjih ministara, najavio je Vučić, dok će se među novim ministrima, koji će voditi Srbiju do 2020, biti i od ranije poznatih imena.

Foto: Tanjug/Nenad Milošević, Tanjug/Rade Prelić, Dragan Stanković Youtube/DanasConferences, ZooMUE2008, sevastokrator011, Telegraf Foto: Tanjug/Nenad Milošević, Tanjug/Rade Prelić, Dragan Stanković Youtube/DanasConferences, ZooMUE2008, sevastokrator011, Telegraf

13.10 Aleksandar Vučić predao je Maji Gojković predlog odluke o izboru nove Vlade u Skupštini Srbije.

Foto: Tanjug/Tanja Valič

– Želim da se zahvalim gospodinu Aleksandru Vučiću što je predao svoj predlog odluke o izboru Vlade sa predlogom da se nazove osnovna sednica – rekla je Gojkovićeva.

13.03 Ekipa prve srpske internet televizije T Now prenosila je uživo premijerovo obraćanje u Skupštini Srbije. Ceo snimak Vučićevog obraćanja povodom formiranja nove Vlade pogledajte ovde.

U videu koji sledi pogledajte koliko zapravo u Srbiji ima žena koje dele pradu, ovaj broj sigurno niste očekivali:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA