27

DOBRA VEST ZA SRBIJU: Nemačka dala saglasnost za otvaranje još dva poglavlja

Berlin je dao saglasnost za Poglavlje 29 koje se odnosi na Carinsku uniju i Poglavlje 7 koje se tiče intelektualne svojine

Palata Srbije, Federacije Federacija, SIV, Zastava, zastave, Srbija, Srbije, EU, EVropska unija, Evropske unije
Foto: Telegraf

Nemačka je dala saglasnost za otvaranje još dva poglavlja u pregovorima Srbije i Evropske unije o pristupanju. Kako RTS nezvanično saznaje, Berlin je dao saglasnost za Poglavlje 29 koje se odnosi na Carinsku uniju i Poglavlje 7 koje se tiče intelektualne svojine.

Nemačkom vicekancelaru smeta JEDAN BILBORD u Beogradu

Srbija je ruska GRANICA BOLA: NATO i EU se ne smeju širiti

Očekuje se da će ta dva poglavlja biti otvorena na Međuvladinoj konferenciji 20. juna u Luksemburgu. Srbija je do sada otvorila šest poglavlja u pregovorima sa EU i privremeno zatvorila dva.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/RTS)

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Tagovi: EU, Evropska unija, Luksemburg, Nemačka, Otvaranje poglavlja
Popularni komentari
 • B
  Boki

  Nemačka, otkako je završen Drugi svetski rat, nam je možda najbliži partner, posebno ekonomski. Kod su nas omiljeni proizvodi iz Nemačke u svim oblastima industije, takođe je ta država oduvek kod nas sinonim za bogatstvo i napredak, reper za uspeh industije i standarda građana. Decenijama pre uvođenja evra, marka je bila gotovo ravnopravna valuta sa dinarom, a i evro nam je zamena za marku, a ne za neke druge evropske valute. Za vreme Istočnog bloka uvek nam je pimamljiva bila zapadna, a nekako odbojna istočna (ruska) Nemačka. Zašto sve to kažem? Naši ljudi konstantno ne vole Nemačku kao državu i ne prihvataju je za prijatelja Srbije, nikad je ne bi stavili ispred Rusije. Činjenica je da ni Nemci nas ne vole i ne smatraju nas svojima, ali imaju poseban respekt prema nama, a mi to ne poštujemo, dok poštujemo sve što dolazi iz Nemačke kao da je to samo napravljeno, a ne da su ga napravile ruk istih tih Nemaca. Zaključak je da moramo realniji biti kada su emocije prema drugim zemljama u pitanju. Volimo Rusiju, ali Ne!ačku moramo poštovati.

 • K
  Kan tengri

  Jaoj, evo tresem se od uzbudjenja, ne znam kako cu zaspati veceras… Koliko ovaj narod vise ne zanima prica o EU, a vestacki se forsira, da je to strasno…

 • Z
  ZS

  Moze li neko da mi kaze koliko uopste ima tih poglavlja i hocemo li uopste u ovom veku uspeti da otvorimo sva.

foto dana

video dana