Dačić poslao poruku Izetbegoviću: Bakire, gotovo je sa tim da je BiH unitarna država!

Poštujte Republiku Srpsku i prava Hrvata, a mi imamo interes da živimo zajedno i u miru - rekao je Dačić

  • 46

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da nije uspelo stvaranje unitarne BiH i poručio predsedavajućem Predsedništva BiH Bakiru Izetbegoviću da je gotovo sa tim i da treba da poštuju Republiku Srpsku.

Svi sada vide Prištinu kao remetilački faktor, promenila se pozicija Amerike po pitanju Kosova

- Bakire, gotovo je sa tim da je BiH unuitarna država, poštujte Republiku Srpsku i prava Hrvata, a mi imamo interes da živimo zajedno i u miru - rekao je Dačić za Prvu komentarišući to što je Izetbegović nazvao Dačića Miloševićevim učenikom koji neuspešno pokušava da napravi paralelu između Kosova i Republike Srpske.

Dačić ističe da Izetbegović voli da nastupa na takav način i da nema ništa protiv da svako iznosi svoje mišljenje.

- BiH nije priznala Kosovo, ali Bakir se zalaže za to. KiM je bila pokrajina u bivšoj Jugoslaviji. Kada pogledate koliko ima procenutalno Albanca u Srbiji u odnosu na Srbe u BiH, to je nauporedivo, čak više prava po osnovu Dejtona ima Republika Srpska nego što je nekada imalo Kosovo. Govorio sam o tome da ako se već išlo ka priznanju jednostranih akata u vreme jedostranog proglašenja nezavisnosti Kosova onda je mogla i Republika Srpska da proglasi otcepljenje i formiranje svoje države - naveo je on.

Dodaje da predstoje izbori u BiH i da svako tu gleda neku svoju političko - filozofsku i marketinšku priču.

- Ali, potezi bošnjačkog rukovodstva koji je vodio Alija Izbetbegović u tom momentu nisu vodili ka smirivanju situacije već ka stvaranju unitarne Bosne i to im nije uspelo - zaključio je Dačić.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • iz srbije verovatno nećete objaviti

    10. avgust 2018 | 10:06

    Zašto nam ovo Dačić radi, ja nemam pojma. Zašto sam svojevoljno daje argumente protiv onog što je interes DRŽAVE SRBIJE, zašto nas i kosovsko pitanje opet meša sa BiH... Tako možemo samo da izgubimo sve. Nismo mi u poziciji da držimo pridike po ovom pitanju bilo kojoj STRANOJ DRŽAVI. I ko nas Srbe u Srbiji pita da li hoćemo uniju sa Republikom Srpskom, sve i da i u BiH kažu Srpskoj "Ok, slobodno idite..." Kada smo mi u Srbiji imali referendum sa kim МI hoćemo da budemo???? Kada???? Ja ću da vam kažem, NIKAD!! Mislite da smo mi u Srbiji hteli da budemo sa CG???? Zašto za nas nije raspisan referendum 2006, nego samo za CG??? Dosta više sa nepoštovanjem nas u Srbiji! Dosta!!!!

  • DD

    10. avgust 2018 | 11:13

    Dačić nije u stanju da reši problem Srbije vezan za KiM a stvaro bi ga kod komšija i dodavao ulje na vatru. Ovako zapravo skreće pažnju sa pravih problema vezanih za KiM.

  • @#$

    10. avgust 2018 | 11:22

    Ko Dacica uopste vuce za jezik da spominje Bosnu? Nije resio sporna pitanja Srbije sa Kosovom i Albancima a stvarao bi novo zariste sa Bosnom i Bosancima. Svasta.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA