Veliki talas ulaganja na Kosovu: Infrastrukturni i privredni projekti, ali i zajednička sednica Vlade Srbije i predstavnika Srba sa KiM

- Nedavna predsednikova poseta u ekonomskom pogledu predstavlja generacijsku šansu za naše građane na Kosovu i Metohiji i sve njihove političke predstavnike koji žele da učine nešto dobro i vredno - rekao je Ðurić, koji je prisutne upoznao sa listom planiranih projekata

Nedavna poseta predsednika Aleksandra Vučića Kosovu i Metohiji bila je pozitivna prekretnica i svima je dala podsticaj za još snažniju borbu za bolji položaj srpskog naroda u pokrajini, ocenjeno je danas na radnom sastanku direktora Kancelarije za KiM Marka Ðurića s predstavnicima institucija Srbije i lokalnih samouprava na Kosovu i Metohiji.

Veselji može da vidi Niš, samo sa lisicama na rukama i iz policijskog vozila: Vulinov odgovor predsedniku Skupštine Kosova

Na sastanku se razgovaralo o realizaciji planova iznetih tokom posete predsednika, a najavljena je i skora zajednička sednica Vlade Srbije sa predstavnicima srpskog naroda sa Kosova i Metohije, na kojoj će biti predstavljen investicioni plan za opštine sa srpskom većinom i usaglašene mere podsticaja za investitore spremne za ulaganja u ta područja.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Sednica će, kako je rečeno biti održana za oko mesec dana, do kada bi trebalo da budu obavljene i revizije već izrađenih infrastrukturnih i privrednih projekata.

Na sasatanku, kojem su prisustvovali generalni sekretar i šef kabineta predsednika Srbije Nikola Selaković i Ivica Kojić, rečeno je da predstoji veliki talas ulaganja Srbije u južnoj pokrajini, te da se u tom smislu očekuje efikasnost i proaktivnost svih srpskih institucija na terenu.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

- Nedavna predsednikova poseta u ekonomskom pogledu predstavlja generacijsku šansu za naše građane na Kosovu i Metohiji i sve njihove političke predstavnike koji žele da učine nešto dobro i vredno - rekao je Ðurić, koji je prisutne upoznao sa listom planiranih projekata.

Selaković je u razgovoru poručio da je u pripremu i realizaciju projekata potrebno uključiti sve intelektualne i institucionalne kapacitete na terenu, posebno Prištinski univerzitet sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Neophodno je, kako je naglašeno, angažovati i sve lokalne kapacitete za pripremu tržišta za proizvode koji će proisteći iz predstojećeg investicionog ciklusa.

I predstavnici Srba sa Kosova i Metohije izneli su niz konkretnih predloga za poboljšanje privredne aktivnosti u opštinama sa srpskom većinom i obećali da će u predstojećem periodu realizacija investicija iz centralne Srbije biti apsolutni prioritet srpskih lokalnih samouprava i institucija u pokrajini.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikola

    19. septembar 2018 | 17:57

    U nase Kosovo treba ulagati jer cemo od toga samo koristi imati.

  • ana

    19. septembar 2018 | 18:25

    Puno im znaci poseta predsednika.

  • Uros

    19. septembar 2018 | 19:29

    Svaka predsednikova poseta KiM donela je pozitivne ishode. Srbi na KiM nikada nisu imali toliku podrsku predsednika, a ona im je sada dala veliku snagu i vetar u ledja za dalju borbu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA