NIKOLIĆ RASMUSENU: Međunarodne snage na Kosovu da budu statusno neutralne!

Predsednik Srbije i generalni sekretar NATO sastali se na marginama Generalne skupštine UN, Ramusen "tvitnuo" da je sastanak bio "dobar"

  • 1

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić rekao je generalnom sekretaru NATO Andersu Fog Rasmusenu da međunarodne snage na Kosovu moraju da se ponašaju na statusno neutralan način. Nakon sastanka Rasmusen je na društvenoj mreži Tviter komentarisao da je susret sa Nikolićem protekao "dobro".

Nikolić i Rasmusen sastali su se  u Njujorku na marginama Generalne skupštine Ujedinjenih nacija. Predsednik Srbije ponudo je generalnom sekretaru NATO saradnju institucija Srbije u rešavanju bezbednosnih pitanja na Kosovu.

Generalni sekretar Alijanse istakao je da NATO poštuje rezoluciju 1244 Saveta bezbednosti i međunarodne dokumente. On je rekao Nikoliću da je ta organizacija zainteresovana za aktivnije učešće Vojske Srbije u Partnerstvu za mir i međunarodnim mirovnim operacijama.

Rasmusen je, posle sastanka, svojim pratiocima "tvitnuo"  da njegov susret sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem bio "dobar" i da je mandat NATO da štiti sve koji žive na Kosovu.

- Imao sam dobar susret sa predsednikom Nikolićem - napisao je Rasmusen, a potom dodao:

- NATO već više od deceniju garantuje mir i stabilnost na Balkanu, nastavljamo da sprovodimo mandat UN da obezbedimo bezbedno okruženje svima na Kosovu.

(M. S. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • boss

    6. maj 2013 | 21:40

    Ne ne postoje nikakva okupacija, NATO je zavrsio svoj posao onako kako treba uraditi.Upravo je sada NATO na svoje teritorje koje mu pripadaju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA