Dačić: Došli smo do duvara u pregovorima sa Prištinom

- Ako neko očekuje da će Srbija stalno da popušta, želim da im poručim da mi više nemamo gde da popuštamo, došli smo do duvara - kaže premijer Srbije

  • 4

Premijer Srbije Ivica Dačić kaže da Zajednica srpskih opština na Kosovu ne mora da ima zakonodavna, ali mora da ima izvršna ovlašćenja da bi uopšte imala čime da se bavi, i poručio da je dogovor moguć, ali da je još daleko od toga.

- Ako neko misli da će Srbi na Kosovu da se bave izdvanjem časopisa i da je to dovoljna nadležnost zajednice, onda smo mi daleko od dogovora - rekao je Dačić novinarima u Nišu.

Prema njegovim rečima, Srbija nema više prostora za popuštanje u dijalogu sa Prištinom, i da je, kako bi dogovor bio moguć, kosovski premijer Hašim Tači taj koji treba da popusti.

- Ako neko očekuje da će Srbija stalno da popušta, želim da im poručim da mi više nemamo gde da popuštamo, došli smo do duvara. Ne lažemo, ne cenjkamo se, i kažemo to otvoreno. Dakle, moguć je dogovor, ali smo još daleko od toga - rekao je Dačić.

Sa Prištinom, kako je naglasio, još nema nikakavog dogovora niti sporazuma, i sadašnja pozicija s jedne strane može da dovede do dogovora, ali je još daleko da se o tome razmišlja zato što Priština nije pomerila mnogo svoje pozicije u odnosu na početne.

(D. Z. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • presevo

    16. mart 2013 | 17:24

    Onda sad vrti se gospodine Dacic ;)

  • русија

    17. mart 2013 | 06:14

    стварно дебили. ко зна шта су они прочитали уопште

  • Miki

    16. mart 2013 | 22:36

    Daj ako vec hocete da pisete komentare pisite da razumemo (mislim na ova dva sabana).

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA