Italijanski ministar:Učinićemo sve da Srbija dobije datum

- Nadamo se i želimo da bude moguće da se taj datum sada utvrdi. Trenutno, još postoji određeni deo puta koji mora da se pređe, do priprema za Evropski savet krajem juna - rekao je ministar evropskih poslova Italije Enco Moavero Milanezi

  • 0

Ministar evropskih poslova Italije Enco Moavero Milanezi izjavio je da zvanični Rim neskriveno želi da Srbija 28. juna dobije datum za početak pregovora sa Evropskom unijom i da će njegova zemlja učiniti sve da pridobije one članice EU koje se eventualno još dvoume.

- Nadamo se i želimo da bude moguće da se taj datum sada (28. juna) utvrdi. Trenutno, još postoji određeni deo puta koji mora da se pređe, do priprema za Evropski savet krajem juna - rekao je u intervjuu za "Novosti" italijanski ministar evropskih poslova.

Milanezi je kazao da Italija podržava "činjenicu da sada, naročito u svetlu dobrih rezultata dijaloga koji se odvija između Beograda i Prištine, treba utvrditi datum za pregovore o članstvu", kao i da italijanska vlada stoji na stanovištu podrške aspiracijama Srbije.

On, međutim, nije mogao da kaže da li je optimista ili pesimista kada je reč o dodeljivanju datuma Srbiji za početak pregovora sa EU.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA