PRLJAV TRIK PRIŠTINE: Vulinu treći put zabranjen odlazak na Kosovo

- Očigledno da će Priština učiniti sve da kandidati SLS-a pobede na izborima i da tako sprovode politiku Prištine - kaže ministar bez portfelja zadužen za KiM

  • 6

Ministar bez portfelja zadužen za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin saopštio je danas da mu je po treći put zabranjen dolazak u Štrpce i da je očigledno da Priština čini sve da kandidati liste Srpska ne pobede u drugom krugu lokalnih izbora.

Vulin je na konferenciji za novinare u Vladi Srbije rekao da ga je ovog puta Kancelarija za EU u Prištini obavestila da ne može da dođe u Štrpce, i to bez ikakvog objašnjenja. On je rekao da su u drugom krugu izbora u toj opštini kandidati SLS-a i liste Srpska.

- Ako se ovako nastavi i ako se svaka naša poseta bude pretvarala u diplomatski obračun i ako za svaku posetu bude trebalo odlaziti u Brisel, jasno je da Priština čini sve da uplaši Srbe i da kandidati liste Srpska ne prođu i zato zabranjuju dolazak zvaničnika Vlade Srbije, jer se nada da će pobediti kandidati SLS-a i drugi koje podržava kako bi se prekinula svaka finansijska i politička veza sa Srbijom - rekao je Vulin.

On je rekao da je očigledno da će Priština učiniti sve da kandidati SLS-a pobede na izborima i da tako sprovode politiku Prištine, ali istovremeno je i naglasio da veruje da Srbi to neće dozvoliti.

- Na ovaj način želim da ih upozorim na to da razumeju šta se dešava - naglasio je Vulin.

On je još jednom pozvao Srbe na Kosovu da dobro razmisle kada budu glasali u drugom krugu lokalnih izbora.

- Dobro da razmisle da li će da glasaju za stranke koje podržava Priština i koji ćute i odobravaju kada se zvaničnicima njihove države Srbije zabranjuje da posete Kosovo. Molim Srbe na Kosovu da razmisle da li će dati glas onima koji se bore da Srbije bude što manje na Kosovu i da se prekinu veze sa Srbijom - rekao je Vulin, koji je naglasio da će rukovodstvo zemlje uvek biti uz narod na Kosovu i Metohiji.

Vulin se prethodno sastao sa zamenikom pomoćnika državnog sekretara SAD za evropska i evroazijska pitanja Hojtom Brajanom Jiom i rekao da je Vlada SAD izrazila zadovoljstvo zbog uspeha lokalnih izbora na Kosovu i Metohiji i velikog odziva Srba.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bojan

    22. novembar 2013 | 15:01

    Pa moraju da se zahvale što je Srbistan odobrio poseban pozivni broj za svoju teritoriju i gotovo ih priznao!

  • Jedi

    22. novembar 2013 | 16:53

    Nek napravi svoj hologram

  • Kosovka Devojka

    24. novembar 2013 | 00:34

    Nije istina,dosta s lazima! U Strpcu,gospodine Vuline,bas naprotiv,GI "Srpska" trazi podrsku albanaca.To mozete da obmanjujete neupucene,Mi koji ovde zivimo,znamo iz pouzdanih izvora da se takozvana "Srpska",sastaje sa siptarima i trazi glasove.I Vi to znate,ali vam ne ide u prilog da tako nesto objavite.Dokaza ima,bice sve obelodanjeno.Patriote! Sramota! Stidite se!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA