Đilas sve slabiji, 35 odbora za njegovu smenu

Trenutno 30 opštinskih odbora Demokratske stranke traži da lider ove stranke, Dragan Đilas, podnese ostavku na sednici GO koja će biti održana18. januara. Đilas poručuje da ostavka za njega nije opcija

  • 12

Ostavku lidera demokrata Dragana Đilasa i raspisivanje vanredne skupštine na kojoj bi se biralo kompletno rukovodstvo, zatražilo je 35 odbora Demokratske stranke. Broj odbora koji traže Đilasovu ostavku porastao je za pet u odnosu na juče.

Na opštinskom odboru Demokratske stranke u Rakovici Dragan Đilas osvojio je tri, a Boris Tadić trideset i tri glasa.

Đilas je rekao da će na sednici GO 18. januara predstaviti tromesečni izveštaj o radu stranke, za koji veruje da će dobiti podršku članova, i poručio da ostavka za njega nije opcija.

- Danas je svakome ko išta zna o politici jasno da će izbora biti. Neophodne su nam nove, sveže ideje. Moramo ponovo da preuzmemo rizik na sebe i da na sledećim izborima napravimo neočekivano dobar rezultat - izjavio je počasni predsednik DS Boris Tadić u nedelju u Valjevu.

Ostavku aktuelnog lidera demokrata zatražili su opštinski odbori Vračara, Srbobrana, Zemuna, Svilajnca, Subotice, Aleksinca, Vranjske Banje, Koceljeva, Despotovca, Prokuplja, Bogatića, Arilja, Bosilegrada, Vlasotinca, Obilića, Ćićevca, Leposavića, Ćuprije, Sečnja, Lebana, Bele Palanke, Dimitrovgrada, Babušnice, Kuršumlije, Rekovca, koji je kompletan glasao protiv aktuelnog predsednika, Mesni odbor Novo Naselje, koji je deo Gradskog odbora Novog Sada, piše Tanjug.

Kako je Tanjugu rečeno iz više izvora u stranci, opštinski odbori su pokrenuli seriju izjašnjavana nezadovoljni sve lošijim izbornim rezultatima DS na lokalu, kao i odlukom Đilasa da sam sastavi listu kandidata za gradske izbore, dakle bez konsultovanja Gradskog odbora Beograda i svih opštinskih odbora.

(Telegraf.rs / Izvor: Novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • petra

    13. januar 2014 | 22:20

    Postoji nacin i da se covek dostojanstveno povuce!Kada vidis da si na jednoj a tvoja stranka na drugoj strani,kazes jednostavno NECU VAS VODITI JER JE ZA TO NEOPHODNO VASE POVERENJE!I pomeris se u stranu da nadju novu nadu!

  • Tasmanijski Đavo

    13. januar 2014 | 22:33

    Biće vrh kad Đilas ispadne sledeći premijer :).

  • Oto

    13. januar 2014 | 22:34

    Gospodin grobar Demokratske stranke !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA