Pomor ribe kod Valjeva, voda u reci postala crna: Uhapšen lokalni mlekar

Policija je uhapsila vlasnika mioničke mlekare, B.K. zbog sumnje da je ta mlekara u Ribnicu prosula određenu količinu surutke

  • 3

U reci Ribnici, u delu toka koji protiče kroz Mionicu, došlo je do pomora veće količine sitne ribe. Policija je uhapsila vlasnika mioničke mlekare, B.K. zbog sumnje da je ta mlekara u Ribnicu prosula određenu količinu surutke.

Slavimo brata Svetog Ilije Gromovnika: Dve stvari danas obavezno morate uraditi, ne smete više odlagati

Užas kod Smedereva: Petorica silovala devojku, ovo je već drugo napastvovanje u istom selu

On je osumnjičen za zagađivanje životne sredine. Kako saznajemo, mionički ribolovci su prijavili pomor ribe i da je voda crna.

Pojedini meštani Minice su su prijavili da je u reku ispuštena veća količina surutke.

- Sumnja se da je vlasnik mlekare dao nalog radniku da prospe oko 24.000 litara surutke. Jedan deo surutke je ispušten u Ribnicu, što je dovelo do pomora ribe. Pretpostavlja se da je ta mlekara određenu količinu surutke ispuštala i ranije u Ribnicu, ali je preksinoć, zbog niskog vodostaja reke, došlo do pomora ribe - navode naši izvori.

Policija je vlasnika mlekare uhapsila juče popodne. On je predat mioničkom tužilaštvu, koje ga je nakon saslušanja pustilo na slobodu.

Na lice mesta su pored javnog tužioca izašle republička i opštinska inspekcija, policija i predstavnici ribolovačkog udruženja.

Daljinac baner

(S. Stevanović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • amerika

    9. avgust 2017 | 15:17

    Sada bi ga naterao da o svom trosku ocisti celu reku...

  • Lazar. M

    9. avgust 2017 | 22:35

    Koja je kazna za njega kad cuvari na akumulaciji brana rovni naplacaju 6000 din po ribi ako je manja od dozvoljene? Ajmo sad lepo da se prebroji pa puta 6000 din i neka robija fino. Sto bi on bio povlascrn u odnosu na ostale gradjane. Ovako ce biti nikom nista posto je isti vlasnik mlekare.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA