≫ 

Teretana, ljubavna soba, soba za molitvu, kuhinja sa 5 zvezdica, ali iza dva reda žice: Najzanimljiviji ćoškovi zatvora u Pančevu (FOTO)

KPZ je građen dve godine, u skladu sa standardima evropskih zatvorskih pravila i može da se poredi sa najsavremenijim zatvorima Evropske unije

  • 26

Učionice, sportski tereni, teretana, radionica. Sobe su komforne, a ako stanara posećuje partner, čeka ga ona sa francuskim ležajem - okvir nov, dušek još uvek snežno beo, neotpakovan. Za one sa drugačijim mislima, tu je i soba za molitvu.

Međutim, "kvaka" ovog objekta je što opasan ne tako udobnom žicom. Novi zatvor u Pančevu otvoren je juče, a novinari su imali priliku da pogledaju u kakvim uslovima će živeti osuđenici.

Novinari redakcije Telegraf imali su priliku da zavire iza ovih zidina u junu ove godine.

Ušli smo prvi u najnoviji srpski Alkatraz: Liči na Pentagon, tamo će robijati okoreli kriminalci, a pobeći je nemoguće (FOTO) (VIDEO)

Čeka prve "golupčiće" Foto: Aleksandar Stojković/013info.rs

Kamere zatvora prate svaki korak osuđenika i pritvorenika, okružuju ih dva reda visoke ograde koja na vrhovima ima spiralnu žicu sa bodljama i motre ih stražari.

Novi kazneno-popravni zavod, koji se nalazi na putu za Kovin, odlikuju evropski standardi, a zabeležio ih je fotografijom portal "013 info". Smeštajnog kapaciteta za 500 osoba, lišeni slobode čak neće čekati na red kod lekara sa posebnim medicinskim blokom koji ima čak i ultrazvuk i stomatološku ordinaciju.

Foto: Aleksandar Stojković/013info.rs

Osuđenici će održavati kondiciju na sportskim terenima. Za rastrčavanje i razvoj timskog duha spreman je višenamenski teren za košarku, odbojku, fudbal ili rukomet.

Foto: Aleksandar Stojković/013info.rs

Individualnim igračima između ostalog usred prostrane teretane posvećena je i nesvakidašnja razonoda, daleko od sumornog "stereotipa" zatvorske kazne - stoni tenis.

Foto: Aleksandar Stojković/013info.rs

Ako volite da gledate kulinarske emisije ni ovaj prizor sterilne sive kuhinje nije izvučen iz jedne. Čuveni i kritični Gordon Remzi bio bi zadovoljan visokim standardima.

Foto: Aleksandar Stojković/013info.rs

O životu van zakona osuđeni kriminalci promišljaće, tihovati ili u žaru sportskog nadmetanja čak i povikati, a da im ništa ne zafali. Nadenut nadimak "srpski Alkatraz" stoji uz nemogućnost bekstva, ali ne nalikuje uslovima ozloglašenog originala u San Francisku, već je proizvod najsavremenijih evropskih zakona.

(M.Ro., Fotografije: 013info.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Neko

    2. oktobar 2018 | 14:46

    A bolnice su nam kao filmovi strave i uzasa...

  • 👤

    2. oktobar 2018 | 15:21

    Уместо да ради на превенцији и сузбијању криминала, држава ради на његовој популаризацији. Колевке празне, болнице само што не попадају, децу лечимо СМС порукама, али су нам зато затвори као хотели. У складу са стандардима ЕУ. Људи пробудите ме из овог кошмара.

  • Zmrki

    2. oktobar 2018 | 14:31

    Pa umesto da tucaju kamen, okoreli kriminalci ce da uzivaju. O, svasta...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA