Tužilaštvo traži pritvor i poternicu za Marka Milićeva!

Sudija za prethodni postupak doneće do kraja dana odluku o određivanju pritvora za Marka Milićeva, kako bi se za njim što pre raspisala međunarodna poternica

  • 4

Treće osnovno tužilaštvo podneće danas zahtev sudu za određivanje prtivora Marku Milićevu kako bi se što pre raspisala međunarodna poternica protiv njega na osnovu koje će biti uhapšen gde god da se nalazi, rekao je tužilac Boris Pavlović.

On je precizirao da se Milićev nalazi u bekstvu, jer je 10. avgusta u prepodnevnim satima sa srpskim pasošem nasustio zemlju. Imao avionsku katu u jednom pravcu, dodao je tužilac.

O zahtevu tužilaštva do kraja dana odluku će doneti sudija za prethodni postupak, nakon čega će se stvoriti uslovi da se za Milićevim raspiše međunarodna poternica.

Milićev je osumnjičen da je, nakon što je svojim autom "katrimen" usmrtio Luku Jovanovića 25. jula na Brankovom mostu, sa prijateljima pobegao sa lica mesta, a 15 dana kasnije i iz zemlje. Luka Jovanović preminuo je dan kasnije u Urgentnom centru.

Prijatelji Marka Milićeva, koji su bili u "kantrimenu" sumnjiče se da su izvršili krivično delo - pomoć učinocu posle izvršenja krivičnog dela.

Osumnjičeni Milićev tereti se za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja za koje je zaprećena kazna zatvora do osam godina, kao i za nepružanja pomoći licu povređenom u saobraćajnim nesreći.

Tužilac trećeg osnovnog tužilaštva je dodao da će u toku popodneva sudija za prethodni postupak saslušati pet osumnjičenih prijatelja Marka Milićeva povodom predloga tužilaštva da im se odredi pritvor.

Pavlović je napomenuo da postoje indicije da će osumnjičeni, koji su preksinoć saslušani u policiji u prisustvu tužilaca, promeniti iskaze i reći nešto što do sada nisu.

Tužilac je ukazao da se za dela za koja se tereti Milićev i ostali osumnjičeni vodi takozvani skraćeni krivični postupak jer su u pitanju krivična dela za koja je zaprećena kazna zatvora do pet, odnosno osam godina zatvora.

Ranije danas Treći osnovni sud odredio je pritor do 30 dana vozaču taksija Saši Jankoviću koji je prevezao prijatelje Marka Milićeva, nakon što je on svojim autom "katrimen" usmrtio Luku Jovanovića.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sima

    19. avgust 2014 | 20:21

    Jel neko primetio da ovaj momak na svakoj slici otvara usta?Izgleda da mu je to opsesija,u zatvoru su takvi najpozeljniji :-)

  • Semendria

    19. avgust 2014 | 22:30

    Klasični parader .... bolje da uzme četkicu za zube i dobro ih izriba.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA